Windows 10 FIX ERROR: The action can’t be completed because the file is open in COM Surrogate

O eroare tot mai intalnita pe sistemele de operare Windows 10, este: The action can’t be completed because the file is open in COM Surrogate.

Aceasta eroare apare cu precadere atunci cand listam un numar mare de thumbnail-uri / pictograme ale pozelor dintr-un folder cu volum foare mare.
In scenariul nostru, aceasta eroare a aparut dupa ce am vrut sa vizualizam pictogramele a peste 2.000 de poze aflate intr-un singur folder, iar mai apoi am incercat sa copiem / mutam fisiere pe hard disk.

Eroare a Windows 10, tipica mutarii, redenumirii sau stergerii fisierelor pe Windows 10 (Windows 10 Pro), aceasta apare daca fiserele asupra cararoa dorim sa aducem modificari sunt utilizate intr-un alt proces sau procesul de Windows Explorer / File Explorer este blocat intr-o alta actiune.

Pentru cei mai novice, spunem ca acest COM nu este un program / software. Este un proces substitutiv de sacrificiu care actioneaza pentru alte procese care sunt interogate. In cazul nostru, COM Surrogate apare pentru executabilul: dllhost.exe.

Rezolvarea pentru mesajul de eroare: The action can’t be completed because the file is open in COM Surrogate este foarte simpla.

Deschidem lista proceselor curente de pe Windows 10, identificam unde este procesul COM Surrogate, apoi il intrerupem / il oprim.

COM Surrogate il gasim in Task Manager > tab: Processes. Click-dreapta pe proces > End Task.

Odata oprit acest proces, incercati sa reluati operatiunea de copiere, mutare sau redenumire al fisierelor.

Windows 10 FIX ERROR: The action can’t be completed because the file is open in COM Surrogate

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

1 Comment

Leave a Comment