Cum putem opri automat sunetele pentru tab-urile inactive din browser-ul Chrome

In ultima vreme foarte multe website-uri au inceput sa afiseze reclame interactive, care ruleaza automat clipuri video s/saui sunete imediat ce respectivele site-uri sunt accesate. Acest lucru poate deveni iritant, mai ales daca obisnuiti sa lucrati cu un numar relativ mare de tab-uri si trebuie sa identificati care sunt tab-urile de unde provin diverse sunete pentru a le opri. Din fericire, browser-ul Chrome (si alte browsere bazate pe Chromium) au primit recent simboluri pentru sunete, astfel incat utilizatorilor le este mult mai usor sa identifice in ce tab-uri sunt acestea active. Dar daca avem mai multe tab-uri cu sunete active, deschiderea acestora pe rand si oprirea sunetelor poate consuma destul timp, cea mai simpla solutie in acest caz fiind inchiderea respectivelor tab-uri (iar cand avem nevoie de informatiile din tab-urile respective, inchiderea acestora nu este o solutie deloc).

Daca sunteti utilizator Chrome puteti rezolva problema sunetelor din tab-urile inactive cu ajutorul unei extensii pentru acest browser, si anume Mute Inactive Tabs. Cu ajutorul acestei extensii utilizatorii pot automatiza procesul de oprire a sunetelor din tab-urile inactive din Chrome, in felul acesta nemaitrebuind sa identifice fiecare tab in parte care ruleaza respectivele sunete.

Cum functioneaza Mute Inactive Tabs?

Dupa instalarea extensiei, aceasta plaseaza o iconita noua intre bara de adrese si meniul browser-ului, cu ajutorul careia utilizatorii pot sa opreasca si sa porneasca cu un singur click sunetele din tab-urile inactive.

mute-inactive-tabs

Extensia Mute Inactive Tabs functioneaza pentru majoritatea reclamelor interactive (de exemplu reclame Flash) si pentru clipurile video disponibile pe wesite-uri cum ar fi YouTube sau Daylimotion. Pentru anumite site-uri (de exemplu YouTube), extensia pune automat pauza clipurilor video, acestea putand fi rulate mai apoi exact de unde au fost oprite. Pentru alte site-uri, extensia blocheaza incarcarea continutului Flash (clipurile video si audio vor fi rulate automat atunci cand tab-urile care le contin vor deveni active).

Download Mute Inactive Tabs (Chrome extension).

Nota: Extensia Mute Inactive Tabs este compatibila cu majoritatea clip-urilor Flash, insa exista si exceptii pentru care aceasta nu a functionat (nu a blocat rularea clipurilor video).

STEALTH SETTINGS – How to automatically turn off sounds in inactive tabs in Chrome browser

Cum putem opri automat sunetele pentru tab-urile inactive din browser-ul Chrome

About the author

stealth

Leave a Comment