Cum dezactivam verificarea ortografiei in Google Chrome – Cuvintele subliniate cu rosu

Spell checking este o functie care ne ajuta sa scriem corect, scotand in evidenta prin subliniere cu rosu, cuvintele scrise gresit. Greselile de ortografie.

In cazul nostru, greselile semnalate sunt pentru ca nu folosim diacriticele in cuvinte. Acest sistem de verificare al ortografiei este folosit in special pentru cei care editeaza documente, cei care publica articole pe web site-uri sau pentru studentii care au de facut diverse lucrari. Este o unealta foarte utila, insa sunt si situatii cand nu am vrea sa fim stresati de cuvintele subliniate cu rosu. Mai ales daca nu suntem fanii diacriticelor.
In Google Chrome de exemplu, poate prea putin ne intereseaza sa vedem care cuvinte sunt scrise gresit sau care nu au diacritice. Pentru eliminarea verificarii ortografiei in browser, este suficient sa intram in meniul “Settings” …

…sa rulam in jos si sa facem click pe “Show advanced settings..” …

Dupa ce se desfasoara in jos meniul “Advanced settings“, mergem pana la sectiunea “Languages” si facem click pe butonul “Language and input settings“.

Din panoul de setari care se va deschide, puteti schimba limba browser-ului Chrome (adica limba care apare la meniu si setari), puteti adauga mai multe limbi pentru corectare greseli ortografie (valabil pentru cei care scriu in mai multe limbi) sau puteti dezactiva spell checking.

Debifati “Enable spell checking” din partea de jos a panoului de setari pentru limba, apoi click “Done” pentru salvarea preferintelor.

How to » Google » Cum dezactivam verificarea ortografiei in Google Chrome – Cuvintele subliniate cu rosu

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

2 thoughts on “Cum dezactivam verificarea ortografiei in Google Chrome – Cuvintele subliniate cu rosu”

  1. Buna ziua
    nu stiu ce w10 folositi dar apare cu totul altfel panou cu limba si verificarea ortografiei. Pur si simplu in josul paginiii apare”Verificarea ortografiei”, iar dedesupt “Dezactivat” , un buton stins, nu se poate modifica nimic. Interesant ca toate postarile la aceasta situatie nu se refera si la acest caz. Cum s-a ajuns asa, ce trebuie de facut?

    Reply

Leave a Comment