Anti-Malware Software pentru macOS – Download & Review

Am vazut ca sunt multe discutii pe tema: “macOS nu are nevoie de anti-virus sau de sotware firewall“.
In mare parte este foarte adevarat. Arhitectura sistemului de operare macOS este mult mai putin permisiva decat Windows, in ceea ce priveste instalarea de aplicatii executabile fara voia utilizatorului. Despre restictiile de instalare aplicatii pe macOS, si in special pe Sierra, am mai discutat si in trecut. In setarile de securitate sunt prezente optiuni destul de exacte, care sa ofere utilizatorului control asupra surselor din care se descarca si se instaleaza un program.

Dupa cum se poate observa in screenul de mai sus, by default nu se pot instala aplicatii decat din App Store sau de la dezvoltatori (developeri verificati).

Cu toate acestea, stim ca nu este sistem 100% sigur si oricand se poate intampla ca pe sistem sa se poata infiltra o aplicatie malware. Malware, am spus. Aici este o alta discutie. Muti utilizatori fac o confuzie intre malware si antivirus. Diferenta dintre cele doua termene este cat diferenta dintre o sacosa si o portocala. Sacosa fiind “malware“, iar portocala fiind virusul. Asadar, termenul malware se refera atat la virusi cat si la worms, trojan horses, ransomware, spyware, adware, scareware, si malicious software.

Pentru utilizatorul de macOS, probabilitatea sa se aleaga cu un virus este foarte mica, insa cu un adware sau malicious software nu este exclusa.

In acest sens, este bine sa utilizati un periodic (daca nu permanent), un program Anti-Malware, capabil sa scaneze rapid si eficient fisierele importante din sistem.

Malwarebytes Ani-Malware este o solutie simpla si gratuita prin care va puteti verifica rapid sistemul de worms, trojan horses, ransomware, spyware, adware, scareware si malicious software

1. Descarcati Malwarebytes Ani-Malware pentru macOS. Arhiva actuala este: MBAM-Mac-1.2.5.dmg

2. Instalati aplicatia. Drag & Drop in folderul Applications.

3. Rulati Malwarebytes Ani-Malware.

4. Asteptati sa termine de scanat si sa va arate rezultatul final. Raportul de scanare.

Dupa aceasta scanare puteti dezinstala aplicatia.

Sfatul nostru este sa aveti in permanenta firewall-ul activat si periodic sa faceti o scanare ani-malware a macOS.
Sunt foarte multe site-uri mai putin “ortodoxe” care ofera solutii de devirusare pentru macOS. Unele chiar simuleaza o scanare live a sistemului si va anunta prin diverse alerte ca aveti N* virusi pe Mac. Ignorati aceste site-uri si cautati solutiile safe.

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Anti-Malware Software pentru macOS – Download & Review

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment