Remove “Save to Pocket” in Firefox Quantum

Firefox Quantum reprezinta ‘renasterea” pentru Mozilla Firefox, care in ultimii ani a pierdut foarte mult din popularitate, in favoarea Google Chrome si chiar a Microsoft Edge, dupa ce acesta a fost lansat odata cu Windows 10.

Noul Firefox Quantum aduce o experienta diferita fata de versiunile anterioare, iar pentru prima data in ultimii ani, tinde sa depaseasca prin viteza si prin interfata moderna, Google Chrome. Devine o alternativa buna pentru cei ce doresc sa-l incerce si sa renunte la Chrome.

Firefox Quantum a adus multe noutati, printre care si serviciul de “read-it-later“, Pocket. O biblioteca “de buzunar” in care utilizatorii pot salva articole, video sau pagini web, ce poate fi mai tarziu accesate pe Android sau iOS prin intermediul aplicatiei Pocket. Totodata, sunt primite si recomandari de articole din sfera de interes a utilizatorului.

Totusi, daca nu va este util acest serviciu si nu mai doriti ca el sa fie prezent in Firefox Quantum, il puteti elimina partial sau total.

Cum stergem butonul Pocket din Address Bar pe Firefox Quantum 

Prin doar doua click-uri putem scapa de butonul Pocket din bara de adrese, insa acest serviciu va ramane activat in Firefox Quantum.
Click-dreapta pe butonul “Pocket” →  click “Remove from Address Bar“.

Dezactivarea serviciului / extensiei Pocket din Firefox Quantum

Pentru a elimna complet serviciul Pocket din Firefox, trebuie sa mergem in pagina “about:config”. Tastam in address bar “about:config” si apasam tasta Enter.
Suntem avertizati ca intram intr-o arie destinata setarilor sensibile ale Firefox, iar schimbarile de aici le facem pe propriul risk. Click “I accept the risk“.

In pagina care se deschide, ne este expusa lista de servicii / preferinte a Firefox Quantum si statusul fiecaruia. Ne folosim de bara de cautare din partea superioara si tastam “pocket”. In lista cu preferinte ce contin cuvantul “pocket”, identificam “extensions.pocket.enabled” si facem dublu-click pe el pentru a-i schimba valoarea din “true” in “false“.

Extensia Pocket a fost dezactivata total, iar daca pe viitor doriti sa o activati la loc, refaceti pasii de mai sus, pentru a schimba valoarea “false” in “true”.

Firefox Quantum este disponibil pentru macOS, Windows si Linux.

Remove “Save to Pocket” in Firefox Quantum

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment