Fix Windows Modules Installer Worker (TiWorker.exe ) High CPU & Disk Usage

Daca ventilatorul (fan / cooler) incepe sa faca zgomot din cauza vitezei mari de rotatie la care a ajuns, in incercarea de a raci procesorul (CPU), este momentul sa va uitati in Task Manager si sa verificati ce proces ceosuma din resursele CPU.
Windows Modules Installer Worker, cunoscut si sub numele executabililui TiWorker.exe, este unul dintre procesele de sistem ale Windows, care din cand in cand da batai de cap utilizatorilor. Daca vedeti Windows Modules Installer Worker (TiWorker.exe )  in Task Manager, nu aveti motive sa ingrijorati sau sa va ganditi ca acesta ar putea fi un virus.
Este un proces ce face parte din sistemul de operare Windows 10, si  se ocupa cu modificarea, instalarea si eliminarea actualizarilor si componentelor optionale pe Windows. “Enables installation, modification, and removal of Windows updates and optional components”. Asadar, are o stransa legatura cu Windows Updates si cu elementele optionale din Windows Features.
Windows 10 instaleaza automat update-urile in background, folosind numai serviciul Windows Upadates, insa daca doriti sa dezinstalti un update sau sa instalati / sa eliminati o componenta din Windows Features, rularea “Windows Modules Installer Worker” este normala. El va fi vizibil in Task Manager in tab-ul “Processes”, in timp ce la tab-ul “Details” o sa vedem TiWorker.exe.

Din pacate, este ceva normal ca procesul “Windows Modules Installer Worker” sa consume la un moment dat mai multe resurse de CPU si Disk. Vestea buna este ca acest proces inceteaza sa mai ruleze imediat ce finalizeaza una din operatiunile pentru care s-a activat si despre care am vorbit mai sus.
Timpul de rulare al procesului va depinde de viteza CPU,  de spatiul disponibil pe hard disk si de performanta acestuia. Pe sistemele cu SSD (disk-uri de viteza superioara) sunt foarte rare situatiile in care “Windows Modules Installer Worker” apare in top usage disk.

Procesul “Windows Modules Installer Worker” poate fi dezactivat permanent, insa nu va recomandam sa faceti acest lucru, deoarece ar presupune imposibilitatea de a instala corect actualizari ale Windows 10. Practc ar fi afectat serviciul Windows Updatesi Windows Installer. Servicii esentiale pentru stabilitatea si securitatea sistemului de operare Windows.
Expunerea la virusi ransomware sau a unor exploituri, este clar o problema mult mai grava decat consumul de resurse CPU si Disk al “Windows Modules Installer Worker” pentru o perioada limitata de timp.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Noteworthy » Fix Windows Modules Installer Worker (TiWorker.exe ) High CPU & Disk Usage

Leave a Comment