MPSigStub.exe – Ce este si cum poate fi sters?

Multi utilizatori de Windows 10 sau Windows 7 se plang de prezenta unui folder suspect, cu un nume ciudat, care contine in el un executabil cu numele MPSigStub.exe.

In mod normal, acest fisier executabil poarta o semnatura a Microsoft, si este folosit de sistemul de operare Windows 10 pentru a extrage update-urile din folderul temporale. Temporary Windows Directory. Dupa ce aceasta isi face operatiunile si update-ul este finalizat, normal este sa fie sters automat de pe hard disk. Nu se intampla intotdeauna asa, iar fisierul ramane intr-un folder de pe partitia de sistem sau de pe o alta partitie a hard disk-ului.
MPSigStub.exe apartine Windows Automatic Updates si nu ar trebui sa fie motiv de ingrijorare daca il gasiti pe hard disk, insa trebuie sa avem grija, pentru ca in spatele unor fisiere aparent de sistem, se pot ascunde malware, spyware sau alte programe virus, care nu sunt tocmai bine intentionate. Recomandat este sa scanati sistemul cu un software antivirus sau anti-malware, ca acest MPSigStub.exe este fisierul creeat de Microsoft.

MPSigStub

De cele mai multe ori, acest fisier nu poate fi sters prin simpla apasare a tastei Delete. Motivul este usor de  banuit. Fiind un fisier de sistem, pe utilizatorul normal nu avem permisiunile care sa permita acest lucru.

Cum putem sterge fisierul MPSigStub.exe si folderul care il contine

Nu ar fi chiar recomandat sa faceti acest lucru, deoarece prezenta acestui fisier poate indica faptul ca un automatic update este in curs, sau ca update-ul facut anterior pe sistem, a esuat. Daca totusi va deranjeaza prezenta lui MPSigStub.exe, cel mai safe este sa folositi tool-ul Disk Cleanup al Windows 10 si sa selectati Clean up system files.

Faceti click-dreapta pe partitia de sistem a Windows 10 sau pe partitia pe care gasim fisierul MPSigStub.exe , click “Properties”, click pe butonul “Disk Cleanup”

Windows10-disk-cleanup

La finalizarea procesului de curatare, fisierul MPSigStub.exe nu va mai fi prezent pe hard disk.

How to » Software » HDD / SSD » MPSigStub.exe – Ce este si cum poate fi sters?

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment