Cum dezactivezi notificarile Windows Security pe Windows 11 – Non-Critical Alerts

In acest tutorial inveti cum dezactivezi notificarile Windows Security pe Windows 11, care nu sunt critice. Acele notificari in care apar atunci cand Microsoft Defender Antivirus nu a detectat nicio aplicatie malware la ultimul raport.

Sistemele de operare Windows 10 si Windows 11 au un sistem mult mai robust de notificari comparativ cu toate versiunile de Windows anterioare. Notificari de sistem ale aplicatiilor instalate si mai ales ale Microsoft Defender Antivirus, chiar si atunci cand teoretic nu ar fi cazul. Notificari in system tray si in Notifications Center despre rapoarte in care se spune ca nu a fost detectata nicio amenintare de securitate.

Sinceri sa fim, aceste notificari sunt absolut inutile. Nu prezinta nimic critic, iar singurul lor scop este sa-i aduca aminte utilizatorului ca Microsoft Defender Antivirus este activ si ca isi face treaba.

Windows Security Notifications in Windows 11
Windows Security Notifications in Windows 11

Cum dezactivezi notificarile Windows Security pe Windows 11 – Non-Critical Alerts

Ca sa dezactivezi notificarile Windows Security pe Windows 11 nu este suficent sa faci click pe butonul “Dismiss” din notificare. Acesta o sa dispara pana cand sistemul va trimite o notificare cu un nou raport in care sa va spuna ca Microsoft Defender Antivirus nu a detectat amenintari de securitate.

1. Deschizi Windows Security pe Windows 11, apoi click pe Settings in partea stanga jos a panoului cu setarile de securitate.

Windows Security Settings in Windows 11
Windows Security Settings in Windows 11

2. Click pe Manage notifications“.

Manage Windows Security Notifications
Manage Windows Security Notifications

3. Aici sunt toate setarile de unde se pot administra notificarile de securitate ale componentelor Windows Security. Notificarile cu privire la virusi si amenitarile cibernetice, firewall sau integritate cont.

Nu veti putea sa dezactivati notificarile critice. Acele notificari care apar atunci cand a fost detectat virus prezent pe calculator sau cand o aplicatie malware a fost lansata din reteaua locala. Poti in schimb sa dezactiezi alertele care nu sunt critice. Inclusiv acele alerte in care a fost detectata o amenintare, dar care nu necesita o actiune prompta din partea utilizatorului.

Dezactivezi notificarile Windows Security
Dezactivezi notificarile Windows Security

Poti dezactiva notificari precum:

  • Recent activity and scan results (Virus & threat protection)
  • Threats found, but no immediate action is needed (Virus & threat protection)
  • Account protection notifications

Nu este indicat sa dezactivati notificarile pentru fisierele si activitatile blocate (Files or activities are blocked). Este bine sa aflati in timp real daca un fisier sau o aplicatie a fost blocata de Microsoft Defender Antivirus.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Windows How-To » Cum dezactivezi notificarile Windows Security pe Windows 11 – Non-Critical Alerts
Leave a Comment