Cum dezactivezi antivirus si firewall in Windows 11? Windows Security

Nu este deloc recomandat sa lasi calculatorul fara protectie in fata atacurilor cibernetice, insa pot fi situatii in care ai nevoie sa stii cum dezactivezi antivirus si firewall in Windows 11. Windows Security.

Atunci cand esti in situatia in care o aplicatie de incredere da erori suspecte sau ceva nu mai functioneaza cum trebuie pe PC, este posibil ca de vina sa fie si antivirusul sau firewall. Cea mai simpla verificare se face prin oprirea temporara.a Windows Security, pentru a identifica daca sistemul de protectie anti-malware este cauza erorilor sau problemelor de functionare ale unor aplicatii.

In Windows 10 si Windows 11, atat antivirusul cat si firewall sunt parte a Windows Security.

Cum poti sa dezactivezi antivirus si firewall in Windows 11? Windows Security

Ca sa dezactivezi componentele antivirus si firewall, parte a sistemului de protectie Windows Security, trebuie sa urmezi pas cu pas instructiunile de mai jos:

1. In bara de search din taskbar, tastezi “Windows Security” si deschizi panoul de control al modulelor de secutitate prezente pe Windows 11 si Windows 10.

Open Windows Secutity in Windows 11.webp
Open Windows Secutity in Windows 11

2. Din Windows Secutity, trebuie dezactivate functiile de protectie ale Virus & threat protection si Firewall & network protection.

Virus & threat protection - Firewall
Virus & threat protection si Firewall & network protection

In continuare, de aici poti sa dezactivezi cele doua sisteme de protectie ale Windows 11.

Dezactivare antivirus si protectie impotriva amenintarilor cibernetice

Ca sa dezactivezi antivirus pe Windows 11, mergi in “Virus & threat protection”, apoi click pe “Manage Settings” de la “Virus & threat protection settings”.

Virus - threat protection settings
Virus – threat protection settings

In “Virus & threat protection settings” sunt toate optiunile de protectie impotriva aplicatiilor malware, insa cea care asigura protectie este “Real-time protection”. Aceasta optiune face scanarea in timp real a noilor fisiere care sunt aduse pe spatiul de stocare al sistemului si verifica aplicatiile instalate.

Comuti butonul si dezactivezi Real-time protection.

Cum dezactivezi antivirus si firewall in Windows 11
Disable Real-Time Protection in Windows 11

Click “Yes” la caseta de dialog User Access Control.

In acest moment a fost dezactivata protectia antivirus in timp real pe Windows 11.

Retineti ca in tot acest timp calculatorul dvs. este vulnerabil in fara aplicatiilor malware. Fisierele virusate primite pe email, copiate de pe suport de stocare extern sau descarcate de pe internet, nu vor mai fi identificate si blocate de Windows Security.

Real-time protection is off
Real-time protection is off

Cum dezactivezi Microsoft Defender Firewall pe Windows 11

Ca sa dezactivezi Microsoft Defender Firewall, mergi in Windows Security la “Firewall & network protection” si dezactiveaza componenta care te intereseaza sa nu mai blocheze conexiuni ale aplicatiilor. Daca este o aplicatie care solicita conexiuni in reteala locala, LAN, este suficient sa dezactivezi Private Network.

Daca te afli cu laptop intr-o locatie in care esti conectat la o retea wireless publica, nesecurizata, dar totusi ai nevoie sa elimini masurile de protectie, dezactiveaza Public Network

Firewall and network protection
Firewall and network protection

Dupa ce ati dezactivat optiunile din firewall, calculatorul va fi vulnerabil in fata atacurilor cibernetice venite din internet si din reteaua locala.

Disabled Windows Security
Disabled Windows Security

Dezactivarea serviciilor de protectie antivirus si / sau firewall nu este recomanda decat pentru perioade scurte de timp, pana rezolvati problemele interactiunilor acestor servicii cu alte aplicatii.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » AntiVirus & Security » Cum dezactivezi antivirus si firewall in Windows 11? Windows Security
Leave a Comment