Cum dezactivezi trimiterea de mesaje email in WordPress – Disable wp_mail() function

Furnizarea unei adrese de email valida este un pas obligatoriu in instalarea WordPress. Pe adresa de email a user-ului admin vin mesajele de resetare parola, sanatate site si mesaje atunci cand vizitatorii lasa comentarii. Din foarte multe motive insa, doresti sa stii cum dezactivezi trimiterea de mesaje email in WordPress. Principalul motiv fiind mesajele spam sau si mai grav vulnerablitatea unui plugin care exploateaza functia wp_mail() si trimite mesaje spam catre zeci de mii de adrese.

Cele mai multe mesaje spam din WordPress se trimit prin intermediul PHPMailer atunci cand un form este vulnerabil sau cand un plugin permite tertelor scripturi PHP sa foloseasca wp_mail().

Daca ai un blog sau un site pe WordPress si nu este necesar ca sistemul sa trimita mesaje email catre administrator sau utilizatori, atunci cea mai buna solutie este sa dezactivezi functia de email a WordPress.

Cum dezactivezi trimiterea de mesaje email in WordPress - Disable wp_mail() function
Cum dezactivezi trimiterea de mesaje email in WordPress

Inainte de a urma pasii din tutorialul de mai jos, retineti ca aceasta metoda va dezactiva total sistemul de email al WordPress. Nu se vor mai trimite mesaje email pentru resetare parola, mesaje atunci cand site-ul intampina probleme de functionalitate sau cand utilizatorii comenteaza pe blog. Daca folositi module gen Contact Form, setati ca acestea sa nu trimita mesaje email prin PHPMailer.

Cum dezactivezi trimiterea de mesaje email in WordPress

Acesta metoda nu necesita instalarea unui plugin. Tot ce trebuie sa faceti este sa editati fisierul functions.php al temei active pe blog si sa adaugati urmatoarele linii de cod:

add_filter('pre_wp_mail', 'sth_disable_emails');
function sth_disable_emails() {
    return false;
}

Salvati modificarea. Asta e tot.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » WordPress » Cum dezactivezi trimiterea de mesaje email in WordPress – Disable wp_mail() function

Leave a Comment