Cum debifam implicit “Ship to different address” din pagina de Checkout a Woocommerce

Comertul online capata din ce in ce mai mult teren, iar WooCommerce este una dintre platformele favorite ale dezvoltatorilor web pentru crearea de magazine online.

Un magazin online de succes este acela care stie sa puna in evidenta bine produsele si sa ofere clientilor o experienta online cat mai buna. Experienta online a utilizatorului incepe de la expunerea cat mai simpla si clara a produselor, pana la sistemul de finalizare comanda.

Campurile disponibile in pagina de “Detalii de Plata” / “Checkout”, acolo unde utilizatorul trebuie sa-si introduca date personale, precum: nume, adresa, adresa de e-mail, numar de telefon si alte informatii, trebuie sa fie cat mai simplu structurate si pe intelesul tuturor. Majoritatea clientilor unui magazin online, aleg ca adresa de livrare a produselor sa fie aceasi cu adresa de facturare.  Cu toate aceasta, in WooCommerce este bifata in mod implicit optiunea “Livrare la o alta adresa” / “Ship to different address“. Ceea ce inseamna ca utilizatorul este obligat sa mai faca un click sau sa mai apese o data pe ecranul telefonului pentru a dezactiva campurile suplimentare, care sunt obligatorii cand optiunea este bifata. Lucru nedorit daca vrem sa oferim o experienta online cat mai buna utilizatorilor.

Din fericire, optiunea “Ship to different address” din pagina de Checkout a Woocommerce poate fi debifata implicit,  adaugand o linie de cod in fisierul functions.php al temei curente.

 add_filter( 'woocommerce_ship_to_different_address_checked', '__return_false' ); 

Salvati fisierul dupa adaugarea liniei si mergeti in pagina de “checkout” a magazinului online pentru a verifica daca optiunea “Ship to different address” mai este bifata by default.

Un alt camp cerut obligatoriu de WooCommerce in pagina “Detalii Plata” dar care este prea putin important in unele tari, este “Codul Postal” / “Billing Postcode“. Foarte multi utilizatori habar nu au care este codul postal al adresei de livrare, iar firmele de curierat nu se iau dupa acest cod. De foarte multe ori este trecut eronat de clienti, deoarece campul este obligatoriu.
Acesta poate fi eliminat tot din functions.php adaugand urmatoarele linii:

 add_filter( 'woocommerce_checkout_fields' , 'custom_override_checkout_fields' );
 function custom_override_checkout_fields( $fields ) {
 unset($fields['billing']['billing_postcode']);
 return $fields;
 }

Acum aveti un sistem de “plasare comanda” mai usor pentru clientii dvs.

Stealth

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

2 Comments

 1. kalau cara mengganti Nama kirim ke alamat berbeda jadi Nama kirim Dropship dan isi kolom nya Cuman 2 aja Nama dan No HP
  gmana ya gan makasih

 2. Bom dia,
  Este é um recurso do WooCommerce. Você pode apenas alterar isso nas opções de envio do WooCommerce.

  WooCommerce–> Opções de entrega –> Destino da entrega -> (selecione) Por padrão para o endereço de faturamento do cliente.

  Uma vez feito isso, “Enviar para um endereço diferente” não será marcado por padrão.
  Espero que ajude!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Articles

/ / / / /
Tags: / / / / /
Back to top button