Cum stergem rapid toate comenzile (Orders) din WooCommerce [SQL Tips]

Din diverse motive, uneori avem nevoie sa stergem toate comenzile date de-a lungul timpului pe un magazin online (Orders) creat cu WooCommerce.

Metoda la indemana tuturor este sa selecteze cate o coloana de comenzi in “WooCommerce” → “Orders” , apoi la “Bulk Action” sa aleaga optiunea “Move to Trash” si click “Apply“.

Dupa ce facem click pe “Apply“, comenzile vor fi mutate in “Trash“.

Ce facem atunci cand avem cateva sute sau mii de comenzi pe care dorim sa le stergem din WooCommerce Orders?

in exemplul de mai sus, eu nu am decat o singura comanda, dar atunci cand sunt cateva sute de comenzi in WooCommerce, aveti doua variante prin care le puteti sterge.

1. Stergerea WooCommerce Orders din Dashboard.

Multi utilizatori de WordPress si de WooCommerce ignora sau nu vad ca in partea de sus, undeva in dreapta Dashboard este optiunea “Screen Options”.

Din “Screen Options” putem alege ca pe pagina sa fie listate un numar mai mare de comenzi. By default WooCommerce listeaza 25 de comenzi, insa de la “Screen Options” putem alege la “Number of items per page” un numar mai mare.
Daca aveti un numar foarte mare de comenzi, este bine totusi sa nu depasiti 150 de comenzi listate pe pagina. Se poate face un load foarte mare la server si pot aparea intreruperi de comunicare cu serverul gazda atat la listarea comenzilor cat si la stergera lor. Errori NGINX sau HTTPD Server.

WooCommerce Number of Orders per page

Dupa ce faceti click pe “Apply” se va da automat refresh la pagina si va listat numarul de WooCommerce Orders setat de dvs.

2. Stergerea comenzilor WooCommerce din SQL

Aceasta metoda o sa mute toate comenzile din WooCommerceOrders in “Trash“, de unde le puteti sterge cu un singur click.

Intai de toate faceti un backup la baza de date.

Mergeti in phpMyAdmin, selectati baza de date a magazinului, iar in SQL executati linia de comanda de mai jos:

update wp_posts set post_status = 'trash' where post_type = 'shop_order';

4347 rows affected. (Query took 0.2114 seconds.)

Rezulatul returnat in cazul meu.

Dupa ce executam cu succes comanda din SQL, mergem la magazinul online in Dashboard → WooCommerce → Orders → Trash si click pe “Empty Trash“.

Daca aveti de sters din cos un numar mare de comenzi, nu va asteptati ca acestea sa dispara dupa un singur click pe “Empty Trash”. Este foarte probabil ca pagina web sa nu mai raspunda si sa apara eroare de server care dispare dupa un refresh. Reluati operatiunea pana cosul de gunoi “Orders” va fi gol.

Stealth

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

3 Comments

  1. Il n’y aurait pas d’autres éléments à supprimer comme les paiements ou encore les commentaires associés ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Articles

/ /
Tags: / / / /
Back to top button