Rezolvare “Bluetooth Not Available” pe MacOS [How-To Fix]

Stim cu totii ca sistemele Mac sunt destul de stabile si nu prea ne intampina cu erori subite cum fac alte sisteme de operare. Cu toate acestea, nici sistemul dezvoltat de Apple, macOS nu este perfect, iar uneori apar mici erori ciudate.
Una dintre aceste erori, intalnite de muti utilizatori este oprirea subita a Bluetooth si imposibilitatea de a fi repornit. “Bluetooth: Not Available“, ca si cum Mac-ul nu ar avea hardware Bluetooth.

Din fericire aaceasta nu este o eroare de hardware, ci una de sistem, care poate fi rezolvata in doua metode simple.

Prima metoda prin care poate fi rezolvata eroarea Bluetooth: Not Available

1. Inchideti de tot Mac-ul. Shutdown.

2. Apasati butonul Power ca sa reporniti sistemul.

3. De indata ce Mac-ul porneste si face sunetul specific, apasati si tineti apasata combinatia de taste: Alt+Cmd+R+P, pana ce auziti urmatorul sunet specific pornirii sistemului.

Dupa ce Mac-ul porneste, Bluetooth ar trebui sa revina la normal si sa va puteti conecta iar mouse-ul, tastatura, headset-ul sau alte device-uri.

 

A doua metoda prin care sa rezolvam Bluetooth: Not Available

1. Deschideti Finder si mergeti in folder-ul: /Library/Preferences.

2. Localizati si redenumiti fisierul: com.apple.Bluetooth.plist. (com.apple.Bluetooth.plist.backup de exemplu). O sa va ceara sa introduceti parola de user cand faceti aceasta modificare.

3. Restartati sistemul, iar Bluetooth ar trebui sa revina la normal.

Problema este intalnita atat pe vechile versiuni de macOS / OS X cat si pe macOS Sierra 10.12.2.

Rezolvare “Bluetooth Not Available” pe MacOS [How-To Fix]

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment