Fix Extension Internal Error pe macOS Ventura – Move to Bin (Trash)

Extension internal error. este un mesaj destul de ciudat care apare atunci cand incerci sa stregi fisiere si foldere (Move to Bin) pe macOS Ventura.

Sunt utilizator de macOS de mai bine de 10 ani insa este pentru prima data cand primesc un astfel mesaj de eroare la stergerea unor fisiere. In trecut, pe versiunile mai vechi ale macOS, atunci cand un fisier nu se putea sterge din cauza ca era blocat intr-un proces, mesajul de eroare era: “Item can’t be moved to Trash because item can’t be deleted“.

Extension internal error - Move to Bin
Delete files: Extension internal error

Eroarea a aparut in momentul in care am incercat sa sterg mai multe foldere si fisiere din Downloads, prin metoda clasica, Command + Delete. Nici cu selectarea tuturor fisierelor si apoi click-dreapta si “Move to Bin” nu am avut mai mult succes.

Fix Extension internal error pe macOS Ventura – Move to Bin

Solutia foarte simpla ca sa scapi de aceasta eroare si sa poti strege fisierele, este sa le tragi (drag & drop) in Bin. A mers de minune. Click-dreapta si “Empty Bin” ca sa dispara de tot.

Nu stiu daca este un bug al celei mai recente versiuni de macOS Ventura, insa eroarea a aparut pe un MacBook Pro in momentul in care am incercat sa sterg fisiere si foldere. Din cate stiu acestea nu erau in uz, folosite de vreo aplicatie sau proces de pe macOS.

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Fix Extension Internal Error pe macOS Ventura – Move to Bin (Trash)

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment