Fix VestaCP open() public_html failed 13 Permission denied

O rezolvare simpla a unei probleme de permisiuni in VestaCP open() public_html failed 13 Permission denied pe o configuratie cu NGINX, PHP-FPM si fara Apache. Daca in interfata web nu este vizibila, cautati in doman.tld.error.log.  

Nu sunt neaparat un fan al VestaCP insa daca ai putin habar de configurat NGINX, PHP-FPM pe Linux si mai ales sistem de email, este o alternativa bun la cPanel. Si mai ales ca VestaCP este gratis si mult mai flexibil.

Daca esti novice in config servere web, te sfatuiesc mai bine sa NU folosesti VestaCP. Are foarte multe bug-uri, se actualizeaza destul de rar (iar de multe ori apar erori mari dupa update) si multe probleme de securitate trebuie rezolvate. Sunt pana si probleme de perisiuni ale folderelor si fisierelor web in instalarea default.

open() /home/user/web/domain_tld/public_html/" failed (13: Permission denied)
Fix VestaCP open() public_html failed 13 Permission denied
VestaCP open() patch/public_html failed 13 Permission denied

Cum rezolvi eroarea VestaCP open() public_html failed 13 Permission denied

ATENTIE! Daca aveti instalat un CMS care necesita permisiuni speciale pentru unele directoare si / sau fisiere, comenzile de mai jos le vor modifica pe toate.

Schimbi permisiunile tuturor directoarelor si fisierelor din /home/user/web/domain_tld si setezi chmod 644 pentru fisiere si chmod 755 pentru directoare.

find . -type f -exec chmod 644 {} \;
find . -type d -exec chmod 755 {} \;

Se vor schimba si user:group daca nu sunt setate cele corecte.

chown -R user:group *

La final verificati atat functionarea website-ului cat si domain_tld.error.log.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Web Hosting » Fix VestaCP open() public_html failed 13 Permission denied

Leave a Comment