Fix Error: SMTP 451 (Temporary local problem – please try later)

O problema cu care se confrunta multi administratori de servere in momentul de fata, tine de o eroare mai putin intalnita de SMTP care apare in momentul expedierii unui mesaj e-mail.

SMTP 451 (Temporary local problem – please try later)

Nu este vorba despre un hacking sau de o problema cauzata de o eroare de configurare. Eroarea SMTP 451 apare in special pe sistemele de operare CentOS cu VestaCP instalat, iar log-ul de erori arata cam asa:

2020-07-03 11:17:11 Tainted filename for search: '/etc/exim/domains/domain.com/aliases'
2020-07-03 11:17:11 H=(costa.onlymale.live) [104.140.84.7] F=<[email protected]> temporarily rejected RCPT <[email protected]>: failed to expand "${extract{1}{:}{${lookup{[email protected]$domain}lsearch{/etc/exim/domains/$domain/aliases}}}}": NULL

Nu stiu daca problema este si pentru serverele care au cPanel, insa pe VestaCP sigur este o problema. Practic nici un user nu mai poate trimite mail-uri, chiar daca conexiunea la serverul de mail parea a fi in regula.
Eroarea apare in urma unei incompatibilitati de configurare in cel mai recent update de EXIM pentru CentOS (exim 4.94-1.el7), iar pana in acest moment nu exista un “fix” pentru a rezolva aceasta problema. Exista totusi o solutie foarte simpla.

Cum rezolvam eroarea SMTP 451 (Temporary local problem – please try later)

Revenirea la versiunea anterioara de EXIM (downgrade) este cea mai la indemana solutie pentru adminitratorii de mail servere cu VestaCP.

1. Ne autentificam pe Linux via SSH si executam liniile de comanda prin care descarcam si instalam vechea versiune de EXIM.

wget https://ca1.dynanode.net/exim-4.93-3.el7.x86_64.rpm
rpm -Uvh --oldpackage exim-4.93-3.el7.x86_64.rpm

Output:

2. Restart “exim” si atentie ca serviciile “clamd” si “spamassassin” sa ruleze.

Fix Error: SMTP 451 (Temporary local problem – please try later)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment