Fix EXIM Error : all hosts for ‘domain.tld’ have been failing for a long time (and retry time not reached)

O eroare intalnita pe serverele de e-mail private, atunci cand se incearca trimiterea catre adrese de e-mail de pe un anumit domeniu sau pe o adresa de e-mail specifica.
Scenariul este cat se poate de simplu.
Avem o adresa de e-mail privata (adica nu apartine Gmail, MSN, OutLook, iCloud, Yahoo!, etc) de pe care nu putem sa trimitem mesaje catre o alta adresa de e-mail privata. Mesajul returnat va fi acesta :

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:
mail_destinatar@domain.tld
all hosts for ‘domain.tld’ have been failing for a long time (and retry time not reached)

In  cele mai multe situatii aceasta eroare apare atunci cand baza de dateExim Retry” este corupta. Deci problema este pe severul de pe care se incearca expedierea mesajului.

Rezolvarea erorii consta in stergerea Exim Retry Database si restartarea serviciului EXIM pe server.

Executati in server urmatoarele linii de comanda, pentru a sterge baza de date Exim Relay:

cd /var/spool/exim/db
rm -f retry retry.lockfile
rm -f wait-remote_smtp wait-remote_smtp.lockfile

Dupa executarea acestor comenzi prin care vor fi sterse fieserele: retry, retry.lockfile, wait-remote_smtp si wait-remote_smtp.lockfile, restartati serviciul “exim”.

service exim restart

Pentru executarea acestor comenzi trebuie sa aveti acces la consola serverului (sau acces SSH) si permisiuni suficiente.

How to » Internet » Fix EXIM Error : all hosts for ‘domain.tld’ have been failing for a long time (and retry time not reached)

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

5 thoughts on “Fix EXIM Error : all hosts for ‘domain.tld’ have been failing for a long time (and retry time not reached)”

  1. Great! It helped.

    I think it happens when your server has many emails in the queue retrying for a long time.
    These commands really works!

    Reply

Leave a Comment