Testeaza Memoria RAM pe Windows 10 [Windows 10 Tools]

Atunci cand avem suspiciuni ca memoria calculatorului sau a laptop-ului nu functioneaza in parametri normali, cel mai bine este sa incercam sa facem un test al memoriei RAM inainte de a pleca spre un service PC.

Sunt multe aplicatii care ofera posibilitatea de testare a memoriei RAM, iar printre cele mai populare ar fi MemTest86. Totusi nu recomandam sa folositi aplicatii pentru teste, corectare erori si diagnosticare, inainte de a incerca cu uneltele puse la dispozitie de Microsoft in toate versiunile de Windows 10.

Windows Memory Diagnostic se gaseste pe toate versiunile de la Windows XP incoace si nu necesita un nivel de cunostinte avansat al utilizatorului.

Cum verificam daca sunt erori ale memoriei RAM pe Windows 10, folosind Windows Memory Diagnostic Tool

Tot ce trebuie sa facem este sa dam un click pe meniul “Start” si sa tastam “memory diagnostic“, iar in lista de rezultate o sa apara Windows Memory Diagnostic.

In caseta care se deschide aveti doua optiuni de diagnosticare a memoriei RAM:

1. Restart imediat si verificarea de posibile probleme ale memoriei.

2. Continuarea lucrului si se vor face testele la urmatoarea pornire a calculatorului.

Dupa finalizarea testului de memorie, in Windows o sa va apara un raport detaliat in care sunt prezentate erorile (daca este cazul).

Testeaza Memoria RAM pe Windows 10 [Windows 10 Tools]

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment