Show database queries total, memory usage & execution time (WordPress)

este o platforma care nu mai are nevoie de comentarii. Pe cat este WordPress-ul de flexibil, pe atat de mult poate solicita multe resurse CPU / RAM daca se face exces de pluginuri sau de functii.

Pentru blog-urile si site-urile create pe WordPress care trebuie sa suporte un trafic mare de utilizatori, este foarte important ca paginile, functiile si pluginurile sa fie optimizate. Inainte de a ne apuca de optimizare trebuie sa vedem de cata memorie este nevoie la accesarea fiecarei pagini a site-ului / blogului, care este numarul de interogari la baza de date (database queries) si timpul in care acestea sunt executate (execution time).

Show database queries total, memory usage & execution time (WordPress)

Show database queries total, memory usage & execution time.

Pentru a obtine un status trebuie sa inseram cele trei linii de mai jos in footer-ul temei (in sursa – footer.).

Loaded in <?php timer_stop(1); ?> seconds.

Queries Executed <?php echo get_num_queries(); ?>.

Peak memory usage <?php echo round((memory_get_peak_usage()/1024)); ?> KB.

Cu cat vor fi mai putine interogari la baza de date (mysql), cu atat se va consuma mai putina memorie, iar timpul de incarcare va fi mai mic. Asta inseamna costuri mai mici la plata serviciilor de si o mai buna optimizare (SEO) pentru motoarele de cautare. In special pentru Google, care pune accent foarte mult de timpul de incarcare al paginilor.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

How to » Linux » MySQL » Show database queries total, memory usage & execution time (WordPress)
Leave a Comment