Disable / Remove IIS Components – Memory Optimization

W2WP.EXE este un proces care face parte dintr-o gama mai mare de servicii a IIS. In multe cazuri, acest proces creaza probleme cu memoria RAM si cu CPU, din cauza consumului mare de resurse. Pentru cine nu foloseste IIS-ul prezenta acestui proces pe sistem nu face altceva decat sa scada performantele sistemului de operare. 

w3wp.exe - Internet Information Services
IIS (Internet Information Services sau Internet Information Server) reprezinta un  pachet de servicii Internet cu arhitectura modulara, destinate serverelor produse de Microsoft (Microsoft Windows). IIS-ul este al doilea web server ca utilizare, la mare dinstanta in fata IIS-ul fiind Apache Web / HTTP Server care in prezent sta la baza majoritatii site-urilor prezente pe Internet. Ca si Apache, IIS-ul pune la dispozitia developerilor si administratorilor protocoale precum FTP, FTPS, SMTP, NNTP, si HTTP/HTTPS.

W3WP.EXE reprezinta doar procesul unui modul al acestui complex de servicii IIS. Pe sistemele de operare Windows 7 acest proces nu ar trebui sa ruleze la pornirea sistemului sau sa apara din senin in lista de procese din Task Manager daca nu folositi IIS-ul. Microsoft a inclus IIS-ul pe sistemele de operare Windows 7 in lista de aplicatii “Windows Features”, iar pachetul de servicii IIS ar trebui sa fie inactiv by default in Windows Features, lasand la aprecierea utilizatorului daca doreste sau nu instalarea pachetului de servicii. Daca totusi pachetul de module al IIS sunt instalate pe sistemul dvs. iar in Task Manager apar procese de genul W3WP.EXE, inetsrv.exe sau alte executabile prezente in %windir%\System32\inetsrv\, este bine sa le dezinstalati. Orice serviciu / proces inutil pentru dvs. sau pentru buna functioare a sistemului de operare, ingreuneaza rularea sistemului de operare prin ocuparea de resurse RAM si CPU.

Uninstall Internet Information Services in Windows 7.

Pentru cine este curios sa vada ce module sunt active si care din ele ruleaza pe sistem, poate sa intre in IIS Manager (Start Menu > search “IIS” > click pe Internet Information Services (IIS) Manager.

IIS Manager

Dezinstalarea IIS-ul pe sistemele de operare Windows 7 se face la fel de usor ca dezinstalarea Internet Explorer 8, sau a default Games.

1. Mergeti in Windows Features si debifati casuta din dreptul Web Management Tools.

Windows 7 Features IIS

2. Apasati OK si asteptati pana cand pachetul se dezinstaleaza.

uninstall windows iis

3. Salvati documentele, lucrul din programele deschise, apoi faceti click pe Restart Now pentru a reporni calculatorul.

restart computer

Dupa repornirea PC-ul pachetul de servicii / procese al IIS nu va mai rula pe PC-ul dvs. Pe timpul procesului de restart lasati sistemul sa configureze modificarile. Nu pasati butonul de Power.

How to » Task Manager » Disable / Remove IIS Components – Memory Optimization

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment