Fix open() Critical Error : 13: Permission denied – Upload Images Error in WordPress

WordPress este un sistem foarte flexibil, ce permite utilizatorilor sa creeze foarte rapir de la un simplu blog pana la un website avansat de prezentare sau un magazin online.
Ca orice sistem insa, nu este lipsit de probleme. De cele mai multe ori, ofertele de web hosting sunt optimizate fie pentru un numar mic de utilizatori, fie nu sunt configurate dupa nevoile utilizatorilor. Pentru un website avansat creat pe WordPress recomandam sa se foloseasca servere dedicate cu servicii configurate special pentru WordPress.

Una dintre cele mai intalnite erori pe un blog / website creat cu WordPress, este imposibilitateade upload fisiere media. HTTP Error. Daca aveti activat un “error.log” pe server, in momentul in care se incearca upload-ul unei imagini, eroarea va arata cam asa:

"date" [crit] 16324#16324: *119467 open() "/home/path/public_html/" failed (13: Permission denied), client: IP, server: website.com, request: "GET / HTTP/1.1", host: "website.com"

Aceasta eroare este intalnita nu numai atunci cand se incearca upload-ul unui fisier media pe server, ci si atunci cand website-ul este accesat de utilizatori, iar in pagina web sunt fiisere scripturi ce nu au permisiune pe server sa fie deschise. Asadar, eroarea acesta tine de permisiunile fisierelor si folderelor pe serverul gazda. “chmod” si “chown“.

Cum rezolvam eroarea: open() Critical Error : 13: Permission denied

1. In primul rand trebuie sa avem acces FTP sau SSH la server. Ne conectam si navigam pana in directorul in care regasim folder-ul in care sunt fisierele web site-ului. In exemplul nostru acesta este: “public_html”.

2. Daca utilizam o conexiune SSH, in directorul in care am ajuns la punctul 1 executam liniile de comanda:

find . -type f -exec chmod 644 {} \;
find . -type d -exec chmod 755 {} \;

chown -R user:group *
Prima linie de comanda va cauta toate fisierele aflate in folder-ul curent si recursive, si le va seta permisiune 644. Cea de-a doua linie de comanda va face acelasi lucru, insa numai pentru directoare. Le va seta acestora permisiunea 755.
In a treia linie de comanda se schimba user-ul si grupul de care apartin fisierele. De cele mai multe ori acesta sunt de forma: “apache:nobody” pentru web serverele cu HTTPD / Apache sau “nginx:nginx” pentru serverele cu NGINX.

Dupa executarea acestor linii de comanda, eroarea “open() Critical Error : 13: Permission denied” ar trebui sa dispara. Daca aveti intrebari sau nelamuriri, nu ezitati sa le lasati in comentarii.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Noteworthy » Fix open() Critical Error : 13: Permission denied – Upload Images Error in WordPress

1 thought on “Fix open() Critical Error : 13: Permission denied – Upload Images Error in WordPress”

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR