Fix “Your Windows License Will Expire Soon” – Windows 10 Activated “Windows is activated using your organization’s activation service”

Incepand cu sistemele de operare Windows 8.1, Microsoft a introdus un nou sistem de alerte pentru utilizatorii de Windows. Casete de dialog active si notificari “on screen” care sa atentioneze asupra unor probleme ale sistemului de operare sau sa execute actiuni necesare.
Una dintre aceste notificari este “Your Windows License Will Expire Soon“.

Desi ne-am obisnuit ca Microsoft sa puna in Windows casete de notificare atunci cand apar erori, “Your Windows License Will Expire Soon” nu este o eroare. Este o notificare prin care utilizatorii sunt informati asupra faptului ca licenta pentru versiunea lor de Windows 10 urmeaza sa expire si este nevoie de o actiune pentru reinnoirea licentei.
Cei mai multi utilizatori care se confrunta cu aceasta problema sunt cei de Windows 10 Pro. Versiune de Windows 10 Pro activata pe organizatie. “Windows is activated using your organization’s activation service“.  Aceste licente sunt tipice companiilor unde se cumpara un volum mai mare de licente ce pot fi activate pe mai multe PC-uri simultan.
Majoritatea companiilor folosesc KMS Server pentru activarea si managementul licentelor pentru produsele Microsoft. Cu aceasta metoda se poate folosi o singura licenta pentru activarea mai multor copii software, insa numai pentru calculatoarele care sunt in reteaua locata a companiei. LAN.  Serverul KMS va verifica periodic daca PC-ul pe care s-a activat licenta mai face parte din reteaua locala a companiei sau nu. Daca dupa o perioada de timp calculatorul dvs. nu mai primeste conexiunea de verificare de la acest server KMS, licenta va intra intr-o perioada de expirare si va fi dezactivata. Motiv pentru care ar putea sa apara mesajul “Your Windows License Will Expire Soon”.

Cea mai buna idee cand intampinam mesajul “Your Windows License Will Expire Soon” este sa mergem in “Settings” > “Actiovation” si sa verificam care este statusul licentei pe sistemul nostru de operare. Daca apare mesajul “Windows is activated using your organization’s activation service” insemna ca verificarea KMS nu s-a mai putut face, iar intr-o anumita data acesta licenta va expira.

Cum putem sa vedem data de expirare a licentei Windows 10 Pro

1. Deschidem Command Prompt si executam comanda: slmgr /dlv

2. In caseta de dialog care se deschide o sa apara informatii legate de sistemul de operare. Versiune, tip de licenta, perioada de expirare.

In aceasta caseta de informatii se poate vedea cat timp mai este pana cand licenta pentru Windows 10 Pro va expira, cat si informatii despre prelungirea licentei. “rearm”.

Cum prelungim perioada de valabilitate a licentei pentru Windows 10 Pro 

Cea mai simpla metoda este sa deschidem Command Prompt cu drepturi de Administrator (Elevated) si sa executam comanda: slmgr.vbs /rearm.

Restartati sistemul de operare pentru a aplica modifcarea.

Daca dupa repornirea sistemului de operare o sa primiti din nou mesajul ca licenta dvs. expira in curand, cel mai probabil trebuie sa contactati furnizorul de licenta sau Microsoft pentru a clarifica problema.

Fix “Your Windows License Will Expire Soon” – Windows 10 Activated “Windows is activated using your organization’s activation service”

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

2 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.