Fix “Your Windows License Will Expire Soon” – Windows 10 Activated “Windows is activated using your organization’s activation service”

Incepand cu sistemele de operare Windows 8.1, Microsoft a introdus un nou sistem de alerte pentru utilizatorii de Windows. Casete de dialog active si notificari “on screen” care sa atentioneze asupra unor probleme ale sistemului de operare sau sa execute actiuni necesare.
Una dintre aceste notificari este “Your Windows License Will Expire Soon“.

Desi ne-am obisnuit ca Microsoft sa puna in Windows casete de notificare atunci cand apar erori, “Your Windows License Will Expire Soon” nu este o eroare. Este o notificare prin care utilizatorii sunt informati asupra faptului ca licenta pentru versiunea lor de Windows 10 urmeaza sa expire si este nevoie de o actiune pentru reinnoirea licentei.
Cei mai multi utilizatori care se confrunta cu aceasta problema sunt cei de Windows 10 Pro. Versiune de Windows 10 Pro activata pe organizatie. “Windows is activated using your organization’s activation service“.  Aceste licente sunt tipice companiilor unde se cumpara un volum mai mare de licente ce pot fi activate pe mai multe PC-uri simultan.
Majoritatea companiilor folosesc KMS Server pentru activarea si managementul licentelor pentru produsele Microsoft. Cu aceasta metoda se poate folosi o singura licenta pentru activarea mai multor copii software, insa numai pentru calculatoarele care sunt in reteaua locata a companiei. LAN.  Serverul KMS va verifica periodic daca PC-ul pe care s-a activat licenta mai face parte din reteaua locala a companiei sau nu. Daca dupa o perioada de timp calculatorul dvs. nu mai primeste conexiunea de verificare de la acest server KMS, licenta va intra intr-o perioada de expirare si va fi dezactivata. Motiv pentru care ar putea sa apara mesajul “Your Windows License Will Expire Soon”.

Windows License Will Expire Soon
Windows License Will Expire Soon

Cea mai buna idee cand intampinam mesajul “Your Windows License Will Expire Soon” este sa mergem in “Settings” > “Actiovation” si sa verificam care este statusul licentei pe sistemul nostru de operare. Daca apare mesajul “Windows is activated using your organization’s activation service” insemna ca verificarea KMS nu s-a mai putut face, iar intr-o anumita data acesta licenta va expira.

Cum putem sa vedem data de expirare a licentei Windows 10 Pro

1. Deschidem Command Prompt si executam comanda: slmgr /dlv

2. In caseta de dialog care se deschide o sa apara informatii legate de sistemul de operare. Versiune, tip de licenta, perioada de expirare.

Expiration Windows License Date
Expiration Windows License Date

In aceasta caseta de informatii se poate vedea cat timp mai este pana cand licenta pentru Windows 10 Pro va expira, cat si informatii despre prelungirea licentei. “rearm”.

Cum prelungim perioada de valabilitate a licentei pentru Windows 10 Pro 

Cea mai simpla metoda este sa deschidem Command Prompt cu drepturi de Administrator (Elevated) si sa executam comanda: slmgr.vbs /rearm.

SLMGR
SLMGR

Restartati sistemul de operare pentru a aplica modifcarea.

Daca dupa repornirea sistemului de operare o sa primiti din nou mesajul ca licenta dvs. expira in curand, cel mai probabil trebuie sa contactati furnizorul de licenta sau Microsoft pentru a clarifica problema.

How to » Noteworthy » Fix “Your Windows License Will Expire Soon” – Windows 10 Activated “Windows is activated using your organization’s activation service”

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

10 thoughts on “Fix “Your Windows License Will Expire Soon” – Windows 10 Activated “Windows is activated using your organization’s activation service””

 1. functioneaza pe windows 10 pro x64, de cateva zile imi aparea mesajul cu expirare, iar folosind rearm, s-a reactivat kms-ul si nu mai arata 27 de zile ci permanent.
  thx!

  Reply
 2. Kod mene (win 10 pro) na Script Host-u nema podataka o licenci, pa tako ni o roku vazenja licence, mada dobijam saopstenje da ce mi licenca uskoro isteci, a u Aktivaciji mi pise: “Windows se aktivira s uslugom aktivacije vaše organizacije”.
  Na novom laptopu je bio instalisan Linuks, pa mi je kolega instalirao win 10 pro.
  Hocu li moci produziti licencu na nacin kako ste opisali? I, kada to trebam uraditi-jer neznam do kada vazi.
  Zahvaljujem na odgovoru.

  Reply
 3. Windows licence hamarosan lejár! Aktiválás gépház… Amikor belépek ez az üzenetem.
  Anno amikor megvettem a gépet + ajándékba kaptam a windows-t . Ilyenkor mi a teendő.
  Kihez forduljak segítségért. Ha segíteni tudnátok, nagyon megköszönném. (win.10 van a gépen)

  Reply
 4. Me funcionó, gracias.
  ¿Este método es permanente o en un futuro vuelve a aparecer el mensaje de activación?
  ¿Qué se supone que hace al ejecutar este comando?

  Reply
 5. Cuando quiero ampliar el período de validez de la licencia para Windows 10 Pro, NO me permite slmgr.vbs /rearm porque me aparece el texto “necesita permisos elevados”
  AYUDAAA pleaseeee

  Reply
 6. Halo, permisi saya ingin bertanya apakah cara ini bisa digunakan untuk Windows yang biasa bukan pro? Soalnya saya habis beli laptop setelah saya cek di comman prompt dan activation ada kadaluarsa dan aktivasi organisasi. Jadi Saya kira windows tidak ori alias bajakan namun setelah saya ke toko dimana saya beli laptop, manajernya bilang kalau itu biasa dan ori. Saya jadi bingung. Mohon bantuannya. Terima kasih

  Reply

Leave a Comment