Cum rezolvi “There are stopped jobs” la comanda “logout” in SSH (Terminal)

Acest tutorial iti arata cum rezolvi “There are stopped jobs” la comanda “logout” in terminal (SSH). Ce inseamna acest mesaj in Linux si ce trebuie sa faci ca sa te poti deconecta din terminal, vezi pas cu pas in tutorialul de mai jos.

Inainte sa vezi cum poti sa te deconectezi dintr-un terminal la comanda “logout“, este bine sa stii ce inseamna acest mesaj.

De ce apare mesajul “There are stopped jobs” la comanda “logout”?

Mesajul “There are stopped jobs” apare atunci cand incercati sa va deconectati dintr-un terminal in care exista procese care ruleaza sau care asteapta intreruperea (Ctrl+C) sau continuarea (fg) lor.
Este vorba despre procesele dintre terminal si clientul dvs. de conectare la acel sistem. Conexiune SSH prin Putty sau prin Terminal (macOS).

Asadar, acesta nu este un mesaj de eroare, ci doar un mesaj care informeaza utilizatorul ca are “jobs” in lucru, care nu au fost salvate sau inchise. De cele mai multe ori, acest mesaj apare atunci cand editezi fisiere text cu “vim“, pe care nu le-ai salvat, dar ai parasit ecranul de editare.

Cum rezolvi “There are stopped jobs” la comanda “logout” in SSH (Terminal)

Pentru a putea sa va deconectati cu comanda “logout“, in mod normal, trebuie sa terminati sau sa intrerupeti acele procese.

1. Executati comanda “jobs” in terminal. Aceasta comanda va afisa lista proceselor aflate in asteptare sau in executie.

2. In continuare, dupa ce ati identificat procesul deschis, aveti mai multe variante:

Repunerea procesului in executie

Utilizati comanda “fg” pentru a repune in executie procesul oprit (job) si apoi, il terminati prin combinatia de taste Ctrl+C.

Mutati procesul in background ca sa evitati “There are stopped jobs”

Executati comanda “bg” pentru a muta procesul in fundal. Acum veti putea inchide conexiunea la terminal prin comnada “logout” fara sa opriti procesul deschis.

Incheiati asocierea sarcinii cu shell-ul curent

Se poate utiliza si comanda “disown“. Aceasta comanda elimina un job asociat shell-ului curent, astfel incat sa puteti inchide sesiunea de conexiune la terminal. Daca executati o comanda in terminal si doriti sa o pastrati activa chiar si dupa ce inchideti terminalul, puteti utiliza cu incredere comanda “disown“.

Inchiderea fortata a sarcinii de lucru

Nu este recomandata aceasta metoda, dar daca doriti, puteti inchide fortat sarcina de lucru.

Identificati PID-ul procesului cu comanda:

ps aux | grep process_name

Terminati fortat procesul:

kill -9 PID_number

Dupa oricare dintre pasii din tutorialul de mai sus, nu veti mai fi intampinati de mesajul “There are stopped jobs” atunci cand executati comanda “logout” ca sa inchideti sesiunea intr-un terminal.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Linux » Cum rezolvi “There are stopped jobs” la comanda “logout” in SSH (Terminal)
Leave a Comment