Save Servers SSH Keys, IP, Port, HostName in macOS Sierra – Terminal & SSH Config Tips

S-a mai vorbit si aici, si pe multe forumuri despre faptul ca pe noul macOS Sierra, private key-urile nu mai sunt pastrate in Keychain dupa restartarea sistemului.

Pentru adminitratorii de servere, care folosesc o conexiune SSH securizata cu key de autentificare, acest lucru este putin suparator. De fiecare data cand doresc sa se autentifice via SSH/Terminal, ar trebui sa execute comanda : ssh-add -K ~path/private_key.pem, dupa care in Terminal sa execute linia de comanda pentru conectare si autentificare la serverele administrate. De regula se executa comanda: ssh root@ip_address.

O solutie mai simpla, ar fi sa editam fisierul ~/.ssh/config in care sa se creeze un fel de alias, atat pentru key-ul de autentificare, cat si pentru user si hostname.

1. Deschidem aplicatia Terminal pe macOS si executam comanda:

sudo nano ~/.ssh/config

2. Adaugam urmatoarele linii:

Host anyname
 HostName IPServer
 Port 22
 User root
 IdentityFile /Volumes/path/private_keys.pem

3. Ctrl+X , apoi Y si Enter pentru salvarea modificarilor in config.

Pentru autentificare via Terminal, se va executa linia de comanda: ssh anyname. Autentificarea se va face automat cu user-ul “root” pe hostname-ul si portul indicate in config, folosind key de autentificare indicat la “IdentityFile”.

In fisierul ~/.ssh/config se pot adauga oricate alias-uri doriti. Conditia este ca la linia “Host” sa aveti nume diferite.

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Save Servers SSH Keys, IP, Port, HostName in macOS Sierra – Terminal & SSH Config Tips

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment