Cum dezactivezi Apple ID Two-Factor Authentication

Acest tutorial in care inveti cum dezactivezi Apple ID Two-Factor Authentication, mai este de actualitate numai pentru cei care au aceasta caracteristica de securitate activata de mai putin de doua saptamani. Apple nu mai permite dezactivarea optiunii Two-Factor Authentication pentru Apple ID. In plus, conturile care nu au activata autentificarea cu doi factori, nu pot accesa servicii Apple care presupun un nivel ridicat de securitate.

Articol initial.

ATENTIE! Dezactivarea optiunii de autentificare cu doi factori, va poate pune contul Apple la dispozitia unor terte persoane rau intentionate. Poate duce la pierderea datelor personale, a aplicatiilor platite si chiar a banilor, daca aveti autentificat un cont bancar sau folositi serviciul Apple Pay!

Multi utilizatori gasesc utila aceasta masura de securitate suplimentara pentru contul Apple (iCloud / Apple ID). Autentificarea cu doi factori (Two-Factor Authentication), este un plus de securitate pentru contul Apple atunci cand ne logam pentru prima data cu el pe un device sau dintr-un web browser.

Acest proces presupune generarea unui cont de sase cifre, trimis pe un device (iPhone, iPad, MacBook) deja autentificat. Cod ce trebuie confirmat pe noul device. In cazul in care nu detinem un device Apple dar avem cont de iCloud, codul din sase cifre va fi trimis pe un numar de telefon pe care il consideram de incredere si pe care l-am adaugat atunci cand am creat contul iCloud.

In acest fel, chiar daca o persoana rau intentionata ne afla parola de iCloud, nu poate accesa contul fara acest cod care este trimis automat dupa o autentificare corecta.

Unii utilizatori nu considera necesara acesta metoda de securitate suplimentara. Cere putin timp suplimentar pentru autentificare fata de metoda obisnuita, iar ce este cel mai stresant, unele aplicatii pe care dorim sa ne conectam adresa de e-mail iCloud, nu recunosc procesul de autentificare. Am intalnit aceasta problema recent, pe aplicatia de E-mail a Windows 10, care nu imi permite autentificarea two-factor pentru adresa de iCloud.

Cum dezactivezi Apple ID Two-Factor Authentication

Daca esti hotarat sa renunti la aceasta metoda de securitate, poti sa dezactivezi Apple ID Two-Factor Authentication, urmand pasii de mai jos:

1. Accesati de la Mac / PC adresa web: appleid.apple.com unde va autentificati cu Apple ID-ul dvs. Si aici o sa vi se ceara sa introduceti codul de 6 cifre.

2. La sectiunea Security, faceti click pe link-ul “Edit” din partea dreapta.

Edit Apple ID Security Settings
Edit Apple ID Security Settings

3. La setarile din Security, in partea de jos-dreapta, facem click pe link-ul “Turn Off Two-Factor Authentication“.

Cum dezactivezi Apple ID Two-Factor Authentication
Dezactivezi Apple ID Two-Factor Authentication

4. Click pe confirmare “Turn Off Two-Factor Authentication“.

Confirmi ca dezactivezi Apple ID Two-Factor Authentication
Turn Off Two-Factor Authentication

5. Setati trei raspunsuri la trei intrebari de securitate pentru contul Apple, apoi verificati daca adresa de e-mail pentru recuperarea contului este corecta. Dupa parcurgerea acestor pasi, autentificarea two-factor va fi dezactivata.

Two-Factor Authentication has been turned off
Two-Factor Authentication has been turned off

In acest fel, ai reusit sa dezactivezi Apple ID Two-Factor Authentication. Dupa dezactivare, veti fi delogat automat din toate aplicatiile si browserele pe care aveti autentificat contul de iCloud. Inclusiv de pe iPhone, MacBook sau iPad.

Later edit.

Posesorii de iPhone, care folosesc aplicatia iMessage vor trebui sa reactiveze acest serviciu. Costul de activare al serviciului iMessage este echivalentul valorii expedierii unui SMS international.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » iHowTo » Cum dezactivezi Apple ID Two-Factor Authentication

3 thoughts on “Cum dezactivezi Apple ID Two-Factor Authentication”

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR