Dezactivare Apple ID Two-Factor Authentication

ATENTIE! Dezactivarea optiunii de autentificare cu doi factori, va poate pune contul Apple la dispozitia unor terte persoane rau intentionate. Poate duce la pierderea datelor personale, a aplicatiilor platite si chiar a banilor, daca aveti autentificat un cont bancar sau folositi serviciul Apple Pay!

Multi utilizatori gasesc utila aceasta masura de securitate suplimentara pentru contul Apple (iCloud / Apple ID). Autentificarea cu doi factori (Two-Factor Authentication), este un plus de securitate pentru contul Apple atunci cand ne logam pentru prima data cu el pe un device sau dintr-un web browser.
Acest proces presupune generarea unui cont de sase cifre, trimis pe un device (iPhone, iPad, MacBook) deja autentificat. Cod ce trebuie confirmat pe noul device. In cazul in care nu detinem un device Apple dar avem cont de iCloud, codul din sase cifre va fi trimis pe un numar de telefon pe care il consideram de incredere si pe care l-am adaugat atunci cand am creat contul iCloud. In acest fel, chiar daca o persoana rau intentionata ne afla parola de iCloud, nu poate accesa contul fara acest cod care este trimis automat dupa o autentificare corecta.

img_0337
confirm-two-factor-authentication

Unii utilizatori nu considera necesara acesta metoda de securitate suplimentara. Cere putin timp suplimentar pentru autentificare fata de metoda obisnuita, iar ce este cel mai stresant, unele aplicatii pe care dorim sa ne conectam adresa de e-mail iCloud, nu recunosc procesul de autentificare. Am intalnit aceasta problema recent, pe aplicatia de E-mail a Windows 10, care nu imi permite autentificarea two-factor pentru adresa de iCloud.

Disable Apple ID Two-Factor Authentication

Daca sunteti hotarati sa renuntati la aceasta metoda de autentificare, puteti dezactiva autentificarea cu doi factori, urmand urmatorii pasi:

1. Accesati de la Mac / PC adresa web: appleid.apple.com unde va autentificati cu Apple ID-ul dvs. Si aici o sa vi se ceara sa introduceti codul de 6 cifre.

2. La sectiunea Security, faceti click pe link-ul “Edit” din partea dreapta.

edit-security-apple-id

3. La setarile din Security, in partea de jos-dreapta, facem click pe link-ul “Turn Off Two-Factor Authentication“.

screen-shot-2016-11-02-at-08-54-41

4. Click pe confirmare “Turn Off Two-Factor Authentication“.

screen-shot-2016-11-02-at-08-54-53

5. Setati trei raspunsuri la trei intrebari de securitate pentru contul Apple, apoi verificati daca adresa de e-mail pentru recuperarea contului este corecta. Dupa parcurgerea acestor pasi, autentificarea two-factor va fi dezactivata.

Turn Off Two-Factor Authentication
Turn Off Two-Factor Authentication

Dupa dezactivare, veti fi delogat automat din toate aplicatiile si browserele pe care aveti autentificat contul de iCloud. Inclusiv de pe iPhone, MacBook sau iPad.

Later edit.

Posesorii de iPhone, care folosesc aplicatia iMessage vor trebui sa reactiveze acest serviciu. Costul de activare al serviciului iMessage este echivalentul valorii expedierii unui SMS international.

How to » iHowTo » iHowTo - iOS » Dezactivare Apple ID Two-Factor Authentication

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

3 thoughts on “Dezactivare Apple ID Two-Factor Authentication”

Leave a Comment