Cum putem accesa un hard-disk HFS Plus (formatat pentru macOS) de pe Windows

macOS si Windows sunt doua sisteme de operare diferite, ce nu pot fi comparate. In ciuda comentariilor de pe formuri si a vesnicilor discutii legate de comparatiile dintre aceste doua sisteme de operare, fiecare are atuurile sale si elemntele care le fac sa fie diferite.

Chiar daca pe ambele sisteme de operare se fac cam aceleasi operatiuni, intre ele nu exista compatibilitate. Nici in ceea ce priveste aplicatiile, nici fisierele de sistem nu seamana si nici un hard-disk formatat in sistem pentru macOS nu va fi acceptat in mod default de Windows.

In trecut, am aratat cum pot fi copiate date de pe macOS / OS X pe un hard-disk formatat in sistem NTFS pentru Windows. Era nevoie de aplicatia Tuxera NTFS instalata pe macOS, pentru a putea face acest lucru. Am scris un articol aici despre cum se pot copia fisiere de pe macOS pe un hard NTFS.
Odata cu lansarea macOS Sierra, nici aplicatia Tuxera nu ne-a mai ajutat o perioada sa facem acest lucru. Ne mai fiind compatibila pentru noul sistem de operare macOS, solutia a fost formatam hard-disk-urile  externe in formatul pentru macOS  si sa gasim o solutie ca sa le putem accesa de Windows PC. Se stie ca in mod default, un hard disk de pe macOS, nu poate fi accesat deloc de pe Windows. Odata conectat prin USB, acesta nu apare nici macar ca drive conectat.

Cum putem accesa si transfera date de pe Windows PC pe un hard-disk formatat pentru macOS – Mac OS Extended (Journaled) / HFS Plus sau HFS+

Cea mai la indemana si mai simpla solutie, este ca instalam aplicatia Paragon HFS+ pentru Windows. Aceasta aplicatia ne da posibilitatea sa accesam si sa transferam date in ambele sensuri de pe un hard disk sau USB stick formatat HFS Plus (HFS+).

In urmatoarea prezentare video, va este prezentat mecanismul de functionare al acestei aplicatii:

Aplicatia nu este gratuita, ea costa aproximativ $20, insa pentru cine detine un Mac si un Windows PC, este cat se poate de utila. Scapa efectiv de problema compatibilitatii intre hard-disk-urile formatate pentru macOS si cele pentru Windows PC.

HFS+ for Windows 11 – Full access to Mac HFS+ File System under Windows!

Download link: www.paragon-software.com

Acest format, HFS Plus (HFS+) este un sistem de fisiere dezvoltat de Apple, fiind mai putin limitat in ceea ce priveste capacitatea de stocare. Denumirea de HFS este folosita de developeri, pentru utilizatori fiind prezentat ca Mac OS Extended.

Cum putem accesa un hard-disk HFS Plus (formatat pentru macOS) de pe Windows

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment