Cum transferam fisiere de pe Mac OS X pe un hard disk extern sau stick formatat NTFS

Ca un utilizator de OS X (MacBook Pro / MacBook Air / Mac) sa poata transfera / copia fisiere pe un device de stocare extren, gen hard disk sau USB stick, acest device trebuie sa aibe volumul formatat:

Mac OS Extended (Journaled)
Mac OS Extended (Journaled, Encrypted)
Mac OS Extended (Case-sensitive, Journaled)
Mac OS Extended (Case-sensitive, Journaled, Encrypted)
MS-DOS (FAT)
ExFAT

Screen Shot 2015-06-09 at 23.51.47

Pe sistemele de operare Windows, cele mai multe hard disk-uri folosite pentru stocare poze, filme, jocuri si etc documente, sunt formatate NTFS. Comparativ cu volumele formatate FAT, NTFS ofera mai multa fiabilitate, securitate a datelor si suport pentru transferul de fisiere mari.
In scenariul in care avem in casa sau la birou un HDD extern formatat NTFS si dorim sa-l conectam la un Mac OS X, o sa vedem ca putem copia fisierele intr-o singura directie: de pe HDD-ul extern pe HDD-ul Mac-ului. In sens invers fiind imposibil.

Tuxera NTFS este o aplicatie dedicata sistemelor de operare OS X, care ne permite sa copiem / transferam fisiere de pe hard disk-ul Mac-ului pe un hard disk extern al carui volum este formatat NTFS.

Screen Shot 2015-05-13 at 15.23.40

Aplicatia se instaleaza foarte simplu (ca oricare alta aplicatie normala) si desi ne ofera un pachet de setari pentru management, este indicat sa o lasam cu setarile default.

Pentru a fi activata si sa putem copia fisierele pe hdd-ul extern sau pe USB stick, dupa instalare este necesara restartarea sistemului OS X.

“Apple’s OS X offers very limited support for Microsoft Windows NTFS formatted hard drives and other storage media out of the box. By default OS X can only read files from Windows-formatted hard drives leaving the users unable to edit, copy or delete anything. Tuxera NTFS for Mac solves this problem providing full read-write compatibility across platforms.”

Download TUXERA NTFS pentru MacTuxera NTFS

Aplicatia este compatibila pe sistemele de operare OS X Lion, OS X Snow Leopard, OS X Leopard, OS X Mountain Lion, OS X Tiger, OS X Mavericks si OS X Yosemite.

Cum transferam fisiere de pe Mac OS X pe un hard disk extern sau stick formatat NTFS

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment