[Fix WordPress Update Error] You are not allowed to call this page directly.

Eroarea “You are not allowed to call this page directly” apare de obicei în site-urile WordPress atunci când un utilizator încearcă să acceseze direct o pagină sau un fișier care nu este destinat să fie accesat în mod direct.

De exemplu, atunci când vrei să accesezi din Dashboard pagina de update-uri pentru WordPress Plugins / WordPress Themes. Deși ești autentificat cu un user ce are rang de administrator / admin WordPress, nu poți avea acces direct la pagina wp-admin/update-core.php care executa scriptul de update al WordPress.

[Fix WordPress Update Error] You are not allowed to call this page directly.

Eroarea poate să apară în mai multe șcenarii:

Accesarea directă a fișierelor de la nivelul temei (theme): Unele fișiere din tema WordPress nu sunt menite să fie accesate direct prin URL. Acestea includ fișierele .php din folderul temei, cum ar fi header.php, footer.php sau functions.php. Încercarea de a accesa aceste fișiere direct poate duce la afișarea erorii.

Accesarea directă a fișierelor din admin: WordPress are anumite fișiere din panoul de administrare care nu sunt destinate să fie accesate direct. Acestea includ fișierele .php din folderul wp-admin, cum ar fi admin.php sau edit.php. Încercarea de a accesa aceste fișiere direct poate duce la apariția erorii.

Accesarea directă a paginilor protejate: Dacă aveți anumite pagini protejate care necesită autentificare pentru a fi accesate, încercarea de a accesa direct aceste pagini fără a fi autentificat poate genera eroarea.

Pentru a rezolva această eroare, asigurați-vă că accesați paginile WordPress într-un mod corect, folosind linkurile și butoanele disponibile în cadrul platformei. Evitați accesarea directă a fișierelor sau a paginilor care nu sunt destinate să fie accesate în acest mod.

În situația mea, eroarea a apărut după activarea modulului “NextGEN ImageFlow“. Așadar, rezolvarea poate sta și în dezactivarea unor module.

How to » WordPress » [Fix WordPress Update Error] You are not allowed to call this page directly.

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment