Cum putem adauga un user Admin in WordPress daca nu avem acces la Dashboard sau SQL

Sunt situatii in care avem nevoie sa “preluam” un blog / website pe WordPress, dar nu avem foarte multe date de autentificare la el.
In scenariul in care nu avem nici un user cu drepturi de admin caruia sa-i stim parola, nu avem o adresa de e-mail pe care sa putem recupera un user admin si nici acces la baza de date (un cont de cPanel), pare putin imposibil sa ne mai putem autentifica in WordPress. Exista totusi o “portita”. Accesul FTP la fisierele site-ului, ne poate permite sa interactionam cu baza de date a lui si sa preluam controlul.

Daca avem acces FTP la fisierele unui blog pe WordPress, recuperarea parolei unui user cu drepturi de administrator sau adaugarea unui nou user, se poate face in doua moduri.

1. Accesarea bazei de date a blogului / website-ului prin phpMyAdmin, folosind datele de conectare din fisierul wp-config.php.

In cazul in care nu avem acces printr-un cPanel sau alt sistem de management la phpMyAdmin, putem descarca arhiva de aici, o dezarhivam si o urcam pe FTP, langa fisierele si folderele de WordPress.
Accesam phpMyAdmin din browser: http://nume-blog.com/phpMyAdmin si ne conectam cu user-ul bazei de date si parola. Acestea le gasim in wp-config.php.
Odata intrati in phpMyAdmin, la baza de date a blog-ului, mergem la tabelul “wp_users” unde putem schimba foarte usor adresa de e-mail (user_email). Punem o adresa de e-mail la care avem acces, apoi din WordPress facem resetarea parolei.

2. Adaugarea unui user de WordPress cu drepturi de administrator, folosind fisierul functions.php al temei (theme) curente.

O metoda mai simpla si mai rapida decat prima, dar care pe langa userul / userii existenti ce au drepturi de administrare, se  va mai adauga unul. Bineinteles, odata autentificati cu acest user, puteti schimba datele celorlalti. Adresa de e-mail si parola.

Pentru a aplica aceasta metoda, inainte de toate identificati care este tema curenta pe care ruleaza blogul. In prima pagina accesati sursa (View Source) si cautati “/wp-content/themes/…”. Folderul prezent dupa “/themes/..” este folderul temei curente.
Accesam prin FTP folder-ul temei curente (/wp-content/themes/nume_tema/) si editam fisierul functions.php prezent aici.

In functions.php, in partea de jos adaugam urmatorul cod:

 function wpb_admin_account(){
 $user = 'Username';
 $pass = 'Password';
 $email = 'email@domain.com';
 if ( !username_exists( $user )  && !email_exists( $email ) ) {
 $user_id = wp_create_user( $user, $pass, $email );
 $user = new WP_User( $user_id );
 $user->set_role( 'administrator' );
 } }
 add_action('init','wpb_admin_account');

Vor fi modificate numai datele indicate cu rosu. $user, $pass si $email.

Salvati modificarile fisierului functions.php, apoi acceati: http://nume-site.com/wp-admin/, unde va autentificati cu datele introduse de dvs. mai sus.

In acest fel va puteti autentifica in WordPress cu un nou user cu rang de administrator. Dupa autentificare este foarte indicat sa stergeti acest cod din functions.php.

How to » Linux » MySQL » Cum putem adauga un user Admin in WordPress daca nu avem acces la Dashboard sau SQL

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment