Cum puteti converti partitii formatate FAT32 in NTFS, in Windows XP

Daca aveti un hard-disk formatat FAT32 si nu doriti sa il reformatati pentru a-l schimba in NTFS, puteti sa il convertiti folosind Windows Convert Tool (trebuie sa stiti ca, cel mai probabil, sistemul rezultat dupa convertire, chiar daca va fi NTFS, nu va functiona la parametri optimi, mai ales daca hardul a fost formatat in FAT32 sub o versiune mai veche a Windows-ului). Metoda este una dintre cele mai simple (dar nu cele mai indicate!) utilizate pentru a converti un sistem Windows XP FAT32 intr-unul NTFS:

1. Mergeti la Start ->Run si tastati cmd, apoi apasati Enter.
2. In fereastra de Command Prompt care se deschide, tastati Convert C: /FS:NTFS si apasati Enter.

cmd
In cazul in care partitia hard-disk-ului pe care doriti s-o convertiti nu este C:, inlocuiti in comanda de mai sus cu litera corecta (ex. D:).

3. Introduceti numele hard-ului. Daca nu il stiti, tastati Vol C: (sau Vol D:, in functie de litera partitiei) pentru a-l afla.
4. Raspundeti cu Y (reply Y) tuturor actiunilor desfasurate in urma comenzilor de mai sus. Apoi restartati.

Avand in vedere ca aceasta actiune cere timp pentru efectuare, este recomandat sa lasati computerul sa faca conversia fara nicio interventie din partea dvs.

Cum puteti converti partitii formatate FAT32 in NTFS, in Windows XP

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.