Cum puteti converti partitii formatate FAT32 in NTFS, in Windows XP

Daca aveti un hard-disk formatat FAT32 si nu doriti sa il reformatati pentru a-l schimba in NTFS, puteti sa il convertiti folosind Windows Convert Tool (trebuie sa stiti ca, cel mai probabil, sistemul rezultat dupa convertire, chiar daca va fi NTFS, nu va functiona la parametri optimi, mai ales daca hardul a fost formatat in FAT32 sub o versiune mai veche a Windows-ului). Metoda este una dintre cele mai simple (dar nu cele mai indicate!) utilizate pentru a converti un sistem Windows XP FAT32 intr-unul NTFS:

1. Mergeti la Start ->Run si tastati cmd, apoi apasati Enter.
2. In fereastra de Command Prompt care se deschide, tastati Convert C: /FS:NTFS si apasati Enter.

cmd
In cazul in care partitia hard-disk-ului pe care doriti s-o convertiti nu este C:, inlocuiti in comanda de mai sus cu litera corecta (ex. D:).

3. Introduceti numele hard-ului. Daca nu il stiti, tastati Vol C: (sau Vol D:, in functie de litera partitiei) pentru a-l afla.
4. Raspundeti cu Y (reply Y) tuturor actiunilor desfasurate in urma comenzilor de mai sus. Apoi restartati.

Avand in vedere ca aceasta actiune cere timp pentru efectuare, este recomandat sa lasati computerul sa faca conversia fara nicio interventie din partea dvs.

How to » Noteworthy » Cum puteti converti partitii formatate FAT32 in NTFS, in Windows XP

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment