Dezactivare Windows XP System Restore – TURN OFF WINDOWS XP SYSTEM RESTORE

Feature-ul System Restore din Windows XP ar trebui sa ne ajute sa restauram sistemul de operare dupa o eroare sau dupa ce s-a virusat. In multe situatii System Restore-ul din Windows XP nu a facut decat sa ocupe spatiu suplimentar pe hard disk si sa consume resurse de sistem. Din proprie experienta spun ca nu m-a ajutat niciodata atunci cand am avut nevoie sa revin cu sistemul la starea dinainte aparitiei unei erori sau a unui virus.

System Restore a fost mentinut de Microsoft si pe sisteme de operare Windows Vista si , insa este incomparabil mai performant decat cel existent pe Windows XP.

Desi acest feature este activat default de la inslarea sistemului, putin utilizatori stiu de existenta lui. “System Restore” pe Windows XP ocupa spatiu pe hard disk cu fisrele backup si executa procese / servicii de fiecare data cand pe sistem apar schimbari majore si este nevoie sa se faca un “restore point“.

Disable / Turn off Windows XP System Restore

Nu trebuiesc urmati decat cativa pasi foarte simpli pentru dezactivarea System Restore pe Windows XP.

1. Mergeti in > Run (sau apasati direct tastele Win + R)  tastati SYSDM.CPL in run box si apasati Enter.

sysdm.cpl

2.  In panoul “System Properties” mergem pe tab-ul “System Restore”, bifam casuta din dreptul “Turn off System Restore on all drives“.

Disable System Restore Windows XP

3. Apply si OK pentru a salva modificarile.

– Turn off System Restore in Windows XP.

How to » Noteworthy » Dezactivare Windows XP System Restore – TURN OFF WINDOWS XP SYSTEM RESTORE

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment