Microsoft anunta “zero day” pe Internet Explorer

Nu este vorba despre un film sau inca unul dintre multele proiecte pe care Microsoftul le dezvolta in prezent, ci este vorba despre o vulnerabilitate descoperita recent la Internet Explorer, care afecteaza userii si Windows Server 2003.

Aceasta vulnerabilitate, botezata “zero day”, este prezenta la Video ActiveX Control si poate fi exploatata in urma unei simple vizite pe un site infectat, permitand hackerilor sa preia prin remote controlul computerelor de pe care au fost accesate site-urile respective.

Microsoft is investigating a privately reported vulnerability in Microsoft Video ActiveX Control. An attacker who successfully exploited this vulnerability could gain the same user rights as the local user. When using Internet Explorer, code execution is remote and may not require any user intervention.

Desi Microsoft a anuntat ca a reusit sa reduca atacurile asupra utilizatorilor IE, de aproape o saptamana s-a raportat infectarea a sute de site-uri cu software-uri malitioase care exploateaza vulnerabilitatea ActiveX-ului, iar aceasta nu a fost inca fixata. Ba mai mult, se pare ca vor mai dura cateva luni pana cand Microsoftul va rezolva problema. Pana atunci userilor XP si Server 2003 li se recomanda sa dezactiveze Video ActiveX Control in Internet Explorer (gasiti aici cum) pentru a evita infectarea PC-urilor din dotare. De asemenea, Microsoftul a recomandat si userilor si Windows Server 2008 sa ia aceleasi masuri de precautie, pentru orice eventualitate.

Nota: Symantec (Security Vendor) a raportat ca numai IE6 si IE7 sunt afectate de aceasta vulnerabilitate, nu si IE8.

LA.A zero-day (or zero-hour) attack or threat is a computer threat that tries to exploit computer application vulnerabilities which are unknown to others, undisclosed to the software vendor, or for which no security fix is available. Zero-day exploits (actual code that can use a security hole to carry out an attack) are used or shared by attackers before the software vendor knows about the vulnerability.” (Wikipedia)

How to » Curiosity » Microsoft anunta “zero day” pe Internet Explorer

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment