Cum putem rula o aplicatie incompatibila pe Windows Vista?

Odata cu lansarea sistemului de opearare Windows Vista, multe programe dedicate sistemelor Windows XP, Windows 98 / Windows ME, Windows 95, Windows NT (SP 5) si Windows Server 2003 s-au dovedit a fi incompatibile. Cand dorim sa lansam o aplicatie pe Vista, de multe ori se intampla sa fim intampinati de un mesaj de eroare in pop-up, care spune ori ca aplicatia nu poate fi pornita pe sistem, ori ca lipseste un fisier .DLL din folderul softului sau al system32. Este normal. Windows Vista are un kernel, mult modificat in comparatie cu sistemele de operare precedente.

Ce este de facut? Din fericire, Windows Vista are o facilitate de compatibilitate pentru a rezolva aceasta problema. Daca programul se incapataneaza sa ruleze pe Vista, faceti click dreapta pe executabil (.exe) si din meniul care se deschide, selectati “Properties”. Mergeti la tabul “Compatibility” si acolo o sa gasiti rezolvarea acestei probleme.

Run this program in compatibility mode

Bifati casuta din dreptul “Run this program in compatibility mode for:” , selectati sistemul pentru care a fost conceputa aplicatia, dupa care apasati “Apply” si “OK”.

Cum putem rula o aplicatie incompatibila pe Windows Vista?

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment