Restartare Windows Explorer, cu ajutorul butonului Shutdown

De multe ori cand instalam un soft pe pc, acesta cere restart. In cele mai multe cazuri, putem evita restartarea calculatorului (si implicit, inchiderea tuturor aplicatiilor care ruleaza), daca restartam doar Windows Explorer (explorer.exe).

Restartarea Windows Explorer, fara a restarta intregul sistem, se poate face prin mai multe metode. Prima ar fi folosirea butonului “Log Off”, dar aceasta metoda inchide toate aplicatiile care ruleaza pe OS (de ex. winamp, y!m, etc). O alta metoda, dar care nu este recomandata de Microsoft, este cu ajutorul Windows Task Manager. Ctrl+Shift+Esc, iar dupa ce se deschide Task Manager, mergeti pe tablu “Processes” –> click pe explorer.exe si “End Process”.

Metoda cea mai safe de restartare a Windows Explorer, este cu ajutorul butonului de shutdown (Turn Off Computer).

1. In bara de start, click pe “Turn Off Computer” si o sa va apara casuta de dialog, cu cele trei optiuni + una :) Stand ByTurn OffRestart

secret_windows_explorer_restart

Dupa ce apare aceasta casuta, tineti apasate tastele “Ctrl”, “Alt”, “Shift” si click cu mouse pe butonul “Cancel”, din casuta de dialog. O sa vedeti ca dispar bara de start si toate folderele care erau deschise.

2. Repornirea Windows Explorer, se face din Windows Task Manger. Ctrl+Shift+Esc pentru a deschide Taks Manager, dupa care File -> New Task (Run…). In casuta care se deschide, scrieti explorer.exe si apasati ENTER (sau click pe OK).

Starting_Explorer_using_Task_Menu

3. Asta a fost tot :) Acum, Windows Explorer a fost repornit curat si in siguranta.

Metoda se aplica si in cazurile in care apar erori la stergerea unor foldere sau documente.

Error Deleting File or Folder. – Aceasta eroare ar trebui sa apara in mod normal, atunci cand avem un fisier deschis si vrem sa stergem folderul care-l contine. “Cannot delete my folder: It is being used by another person or program. Close any programs that might be using the file and try again”. Eh..se intampla ca fisierele din folder sa fie inchise si sa nu ruleze in nicio aplicatie, dar procesul sa ramana agatat in servicii, lucru care impiedica stergerea folderului. Pentru a rezolva aceasta eroare, aplicati metoda de mai sus.

How to » Noteworthy » Restartare Windows Explorer, cu ajutorul butonului Shutdown

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment