Windows XP – Simple Customization

Pentru utilizatorii care pun mare accent pe , dar totodata isi doresc si un look mai special pt acesta, le recomandam sa nu foloseasca teme pentru customizarea acestuia (deoarece acestea consuma multe resurse) ci sa incerce ceva mai simplu, dar care poate fi la fel de eficient: customizarea folderelor si a iconurilor.

Sunt doua metode de customizare a folderelor si a iconurilor in Windows XP:

  • manuala
  • cu ajutorul aplicatiilor

 Customizarea manuala a folderelor si a iconurilor

Daca preferati sa nu folositi aplicatii aditionale pentru a realiza aceasta customizare, atunci va recomandam sa urmati pasii:

  • pentru customizarea unor foldere create de sistem, cum ar fi My Computer, Recycle Bin, etc, dati click-dreapta pe oriunde pe Desktop si selectati Properties, apoi, in tab-ul Desktop, dati click pe Customize Desktop. In fereastra deschisa selectati itemul caruia doriti sa ii schimbati iconul apoi dati click pe Change Icon
desktop_items
  • pentru a customiza orice alt folder din computer trebuie sa dati click-dreapta pe folderul respectiv, selectati Properties, apoi dati click pe Change Icon
properties
  • pentru customizarea iconurilor anumitor aplicatii, dati click-dreapta pe shortcut-ul acestora, selectati Properties, apoi in tab-ul Shortcut dati click pe Change Icon
app_icon

 Customizarea iconurilor si a folderelor cu ajutorul aplicatiilor

1. iColorFolder este o aplicatie gratuita care va permite sa customizati iconurile standard ale XP-ului, punandu-va la dispozitie si un Skin Pack de unde puteti alege noua infatisare a acestora (dupa ce instalati iColorFolder si Skin Pack-ul aditional, deschideti iColorFolder Skin Selector pentru a selecta skinul dorit). Daca doriti ca toate folderele standard sa foloseasca acelasi skin, atunci bifati Use generic folder icon defined in the skin.

icolorfolder

In plus, aveti si optiunea de a alege culori diferite pentru fiecare folder in parte:

color_folder

iColorfolder nu consuma multe resurse si nu lasa urme dupa folosire (cum ar fi procese “uitate” care afecteaza memoria), ba chiar se trimite singur la plimbare dupa ce isi face treaba.

Download iColorFolder.

Download Skin Pack (iColorFolder).

2. IconTweaker este o aplicatie interesanta, care iti ofera posibilitatea de a schimba aproape toate iconurile XP-ului. Dupa instalarea aplicatiei, dati click pe itemul Icons din panoul din stanga, apoi puteti customiza orice icon doriti folosind butonul Change.

icontweaker

Download IconTweaker.

Atentie! Fisierele pe care le folositi pentru customizare trebuie sa fie neaparat in format .ico. Daca folositi internetul ca resursa, evitati sa downloadati fisiere cu terminatia in .exe, riscul ca acestea sa fie virusi fiind foarte ridicat. Dupa ce downloadati iconurile, strangeti-le pe toate intr-un folder creat intr-o locatie pe care o accesati rarm pentru a evita mutarea sau stergerea accidentala a acestuia.

How to » Downloads » Windows XP – Simple Customization

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment