drwtsn32.exe (Error Windows Debugger – Dr. Watson)

drwtsn32.exe , este procesul prin care lanseaza un tool implementat de Microsoft, pe Windows XP. drwtsn32.exe, este cunoscut sub numele de Dr. Watson Postmortem Windows Errors Debugger.

Ce este Dr. Watson pentru Windows (drwtsn32.exe)

drwtsn32.exe, este un proces care lanseaza o aplicatie ascunsa a  Microsoft.  Face parte din lista Hidden Programs in Windows XP. Acest proces este pentru suport tehnic.  Strange informatii despre sistemul de operare si hardware,  creaza log-uri cu erorile / crash-urile (Drwtsn32.log) programelor instalate si incearca diagnosticarea acestora. Error debugger. Folosind serviciul , puteti trimite rapoartele pentru a fi analizate de expertii Microsoft. De cele mai multe ori, eroarea duce la inchiderea / restartarea aplicatiei sau mai grav, la blue screen si restartarea calculatorului.

Cum putem sa vedem aplicatiile / softurile cu erori, in Dr. Watson.

Iata un exemplu concret, facut pe unul din sistemele noastre de teste.

1. In primul rand, trebuie sa deschidem  aplicatia / tool-ul Dr. Watson for Windows. Mergem in  Strat Menu -> click pe “Run…”. In casuta Run, scriem “drwtsn32” si apasam tasta Enter sau click pe OK.

run drwtsn32 exe

2. Iata cum arata aplicatia Dr. Watson…

dr watson for windows apps

Observati ca va sunt indicate si puteti modifica locurile unde sa fie stocate log-urile cu erorile si crash dump file. In partea de jos, sub “Application Errors“, avem lista erorilor detectate. In cazul nostru, este vorba de o eroare la wswitch.exe. Pentru a vedea log-ul acestei erori, selectam linia erorii si facem click pe butonul “View“.

log file viewer dr watson

Nu cred ca este utilizator de Windows XP, caruia acest drwtsn32 sa nu-i fi dat dureri de cap. Mesajul de eroare dat de Dr. Watson ar trebui sa apara in mod normal, atunci cand pe sistemul de operare apar erori majore. Se intampla de foarte multe ori, ca unele erori peste care se poate trece, sa intre sub ochiul atent al lui Dr. Watson, iar utilizatorul nu are de ales decat doua variante. Fie sa intre in task manager si sa dea End Task / End Process la drwtsn32.exe, fie sa restarteze calculatorul.

How to » Task Manager » drwtsn32.exe (Error Windows Debugger – Dr. Watson)

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

1 thought on “drwtsn32.exe (Error Windows Debugger – Dr. Watson)”

  1. drwtsn32 не обнаружен на компьютере. Скачать невозможно. Решение???

    Reply

Leave a Comment