Cum dezactivam scanarea automata a fisierelor downloadate in Firefox 3.5

Cunoscut si ca cel mai rapid Internet Browser, Firefox-ul a lansat de curand versiunea 3.5. Aceasta vine la pachet cu cateva imbunatatiri cum ar fi rezolvarea unor probleme de securitate, private browsing etc. dar si cu o caracteristica oarecum iritanta, chiar daca bine intentionata: scanarea automata a fisierelor pe care le downloadam de pe internet. Aceasta nu este necesara atunci cand downloadam de pe site-uri sigure, si in nici un caz nu este de ajutor atunci cand sunt downloadate mai multe fisiere o data, deoarece scanarea acestora papa destul din timpul de care uneori nu dispunem.

Scanarea Automata este activata default in Firefox cand acesta este instalat pentru prima data pe un computer, insa poate fi dezactivata foarte usor atunci cand mai mult incurca decat ajuta.

Pentru a dezactiva scanarea automata a fisierelor downloadate in Firefox 3.5 aveti de urmat cativa pasi simpli:

1. Deschideti un tab nou (New Tab) in Firefox si tastati in adress bar about:config (apoi dati click pe butonul “I’ll be Careful, I promise” ca raspuns la mesajul de avertizare care va inflori pe ecran).

firefox_warn

2. Tastati “browser.download.manager.scanWhendone” in Filter (de asemenea puteti da un search doar dupa cuvantul scan). Veti observa ca scanarea automata are valoarea true.

firefox_filter

3. Dati dublu-click pe valoare pentru a o modifica in false. Astfel scanarea automata va fi dezactivata, iar Firefox nu va mai scana nici unul dintre fisierele downloadate.

Atentie! Daca aveti suspiciuni in legatura cu anumite fisiere downloadate cu Firefox dupa dezactivarea scanarii automate, verificati-le cu antivirusul pe care il folositi in mod obisnuit.

Cum dezactivam scanarea automata a fisierelor downloadate in Firefox 3.5

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.