Cum putem activa feature-ul Dashboard in OS X Yosemite

Lansat odata cu sistemul OS X Tiger, in 2004, feature-ul Dashboard le ofera utilizatorilor acces instant la utilitati de sistem (calculator, calendar, webcam) si informatii (bursa, vreme) prin intermediul widget-urilor. Pana in OS X Mavericks (inclusiv), Dashboard era activat in mod default in sistem, insa in OS X Yosemite, Apple a hotarat sa lase activarea acestui feature la latitudinea utilizatorilor.

Desi in sistemele anterioare OS X foarte multi utilizatori preferau sa dezactiveze Dashboard, sunt destui si cei care foloseau acest feature. In cazul in care ati upgrdat la Yosemite si simtiti lipsa widget-urilor, puteti activa Dashboard urmand instructiunile de mai jos.

Cum activam widget-urile Dasboard in OS X Yosemite?

  • deschideti System Preferences si dati click pe Mission Control
osx-system-prefernces
  • apoi deschideti meniul drop-down afisat in dreptul Dashboard si selectati una dintre optiunile As Space sau As Overlay (in mod default este selectata optiunea Off, care dezactiveaza complet feature-ul Dashboard)
osx-yosemite-enable-dashboard
  • optiuna As Space afiseaza Dasboard intr-un nou spatiu, in stanga desktop-ului
osx-dashboard-space
  • optiunea As Overlay va afisa Dashboard peste desktop-ului curent
osx-dashboard-overlay

Indiferent de optiunea de afisare a Dashboard selectata, activarea feature-ului va avea efect imediat, fara a necesita restartarea sistemului. In cazul in care ulterior veti dori sa dezactivati din nou acest feature, selectati din nou optiunea Off din meniu.

STEALTH SETTINGS – How to enable Dashboard feature in OS X Yosemite

Leave a Comment