Cum putem upgrada de la Windows 7 sau Windows 8/8.1 la Windows 10 Preview via Windows Update

Microsoft a lansat o noua versiune Windows 10 Technical Preview (build 9926) zilele trecute, aceasta venind la pachet cu Cortana, asistentul virtual al Microsoft, si aplicatii noi sau imbunatatite.

Lansarea acestei versiuni Windows 10 Preview a fost anuntata inca de la sfarsitul anului trecut, iar integrarea Cortana in sistem era de asemenea asteptatata de multi utilizatori, insa Microsoft a reusit sa surprinda cu anuntul ca Windows 10 (versiunea finala) va fi disponibila gratuit nu doar utilizatorilor Windows 8/8.1 (asa cum se zvonea online), ci si pentru utilizatorii Windows 7 (aceasta oferta fiind valabila un an de zile de la data lansarii oficiale a sistemului).

Windows 10 Preview build 9926 poate fi instalat de utilizatorii care doresc sa testeze aceasta versiune fie utilizand imaginea ISO de instalare disponibila la download pe site-ul Microsoft, fie prin intermediul Windows Update. Upgrade-ul via Windows Update este disponibil atat pentru utilizatorii unor build-uri anterioare Windows 10 Preview, cat si pentru utilizatorii Windows 7 si Windows 8/8.1.

Cum upgradam de la Windows 7 sau Windows 8 la Windows 10 Preview folosind Windows Update?

  • pentru a putea instala Windows 10 Preview via Windows Update, va trebui mai intai sa descarcati si sa instalati o utilitate lansata de Microsoft care pregateste sistemul actual pentru upgrade (dati click pe link-ul acesta, apoi dati click pe butonul Start upgrade now)

upgrade-tool-windows-10-preview

  • dupa instalarea utilitatii respective, va trebui sa dati restart la sistem; apoi, deschideti Windows Update si dati click pe link-ul Check for updates afisat in partea stanga
  • dupa ce mesajul Upgrade to Windows 10 Technical Preview va fi afisat, dati click pe butonul Install

upgrade-to-windows-10-preview

Dupa descarcarea update-ului, instalarea Windows 10 Preview va urma acelasi proces ca instalarea dupa o imagine ISO de instalare.

Note: Update-ul Upgrade to Windows 10 Technical Preview poate fi sters din sistem din Installed Updates (aceasta este listat ca Update for Microsoft Windows KB2990214). De asemenea, utilizatirii care instaleaza Windows 10 Technical Preview via Windows Update pot downgrada inapoi la sistemul anterior, insa pentru orice eventualitate se recomanda crearea unui backup al sistemului si a datelor de pe acesta inainte de a instala update-ul respectiv.

STEALTH SETTINGS – How to upgrade Windows 7 and Windows 8/8.1 to Windows 10 Preview via Windows Update

Cum putem upgrada de la Windows 7 sau Windows 8/8.1 la Windows 10 Preview via Windows Update

About the author

stealth

Leave a Comment