Steam Link, un nou accesoriu hardware pentru jocurile video

Valve a dezvaluit, in cadrul Game Developers Conference, un nou accesoriu hardware pentru televizoare. Acesta poarta numele de Steam Link si doreste accesarea facila a jocurilor video de pe un PC cu Steam pe orice televizor din casa. Noul dispozitiv va beneficia de functionalitatea In-home Streaming, care promite rezolutie si framerate ridicate, la un pret destul de scazut.

Noul Steam Link se asemana mai mult cu un dispozitiv de tipul Chromecast, decat cu o micro-consola. Acesta nu are posibilitatea decat de a comunica cu Steam si nu ofera alta functionalitate. Unica sa functie este sa redea un flux video transmis de un PC pe un televizor din alta camera. Nu avem detalii referitoare la hardware-ul inclus in Link, dar putem vedea din exterior ce optiuni de conectivitate include. Steam Link ofera trei port-uri USB, un port HDMI, o mufa de incarcare si se va conecta la retea prin Ethernet.

steam-link-640

Legarea la retea prin cablu este necesara pentru a asigura latenta redusa si flux video in Full HD si 60 de cadre pe secunda. Deoarece vorbim despre conexiuni locale, gameplay-ul ar trebui sa fie fluid, iar calitatea video performanta. Valve sustine ca Steam Link nu necesita configurare, intrucat poate detecta in mod automat PC-urile din retea. De asemenea, acesta este compatibil cu toate variantele de Steam, putand fi conectat la PC-uri cu sistem de operare Windows, cu Linux, Mac OS X sau chiar Steam OS.

Toata procesarea se face pe PC-ul principal, asa ca nivelul de detalii, cat si fluxul video vor fi limitate de capabilitatile acestuia. Pentru un produs atat de simplu, Valve cere un pret corespunzator: 50 de dolari. Acesta vine fara Steam Controller, care va fi lansat in luna noiembrie, alaturi de noile Steam Machines.

Cei care vor sa aiba parte de o experienta de gaming lejera, pe televizorul din sufragerie nu vor mai avea acum nevoie de sisteme costisitoare pentru a reda jocurile de pe computerul principal. Valve nu a anuntat cand va fi lansat Link, confirmand insa ca il vom putea cumpara in 2015.

Leave a Comment