Windows 8 – Start-up Time

Microsoft continua sa ne surprinda cu functii noi pregatite pentru noul sistem de operare Windows 8 ce este programat a fi lansat in toamna acestui an. Windows 8 va avea un timp de pornire redus aproape cu 50% fata de . Acest lucru este datorat unei functii ce reprezinta  combinatie originala si echilibrata intre hibernare si bootare. Aceasta functie salveaza kernel-ul intr-un fisier pe HDD atunci cand sistemul de operare este oprit iar la pornire fisierul respectiv este incarcat in memorie.

windows-8-hibrid-sleep

are un timp de incarcare mai scurt deoarece acesta incarca mai putine date de pe HDD la pornire. Totusi trebuie sa fim realisti si sa acceptam ca aceste performante depind in proportie covarsitoare de configuratia hardware pe care este instalat sistemul de operare si gradul de compatibilitate dintre componente.

Foarte important in obtinerea unui timp scurt de incarcare a sistemului de operare este si tipul de HDD utilizat, SSD-urile de ultima generatie cu viteza mare de scriere/citire si o buna organizare a -ului si a secventei de bootare va vor asigura timpi de incarcare impresionant de mici.

How to » Noteworthy » Windows 8 – Start-up Time

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment