Program de Marire, Micsorare, Stergere si Creare Partitii pe Hard Disk (Download HDD Tool)

Inainte sa schimbam marimea unei partii pe hard disk, trebuie sa ne asiguram ca lasam suficient loc partitiei de sistem (pentru sistemul de operare) si ca la datele de pe hard disk le-am facut o copie de rezerva (backup) pe un alt hard sau pe un suport de date.

Stim ca pentru a mari, micsora, sterge sau crea partii pe exista foarte multe programe si metode, insa EaseUS Partition Master Home Edition este o aplicatie foarte usor de instalat si usor de utilizat. In plus, ne ofera si cateva optiuni in plus de management si dignosticare hard disk.

Download EaseUS Partition Master Home Edition

{filelink=14}

Dupa instalarea acetui program lucrurile devin foarte simple.

Easeus - Home Screen

Facem click pe “Go to main screen” iar din lista de partitii afisata o alegem pe cea care ne intereseaza sa o modificam. Daca vrem sa-i modificam volumul, atunci selectam partitia si facem click pe butonul “Resize/Move“.

EASEUS - Partition Master Home

Click pe butoanele OK si Apply pentru a porni procesul de redimensionare al partitiei.

In plus fata de optiunile de redimensionare partitii pe hard disk, EaseUS Partition Master Home Edition mai ofera cateva optiuni foarte utile. Cu EaseUS Partition Master Home Edition putem copia foarte usor tot continutul unei partii pe o alta partitie sau pe un hard disk extern. Pentru a face acest lucru folosim optiunea “Copy partition” de pe meniul din partea stanga al aplicatiei.

Copy Partion Easeus

O alta optiune foarte utila este “Merge partion“, care ne permite sa combinam (sa lipim) doua partitii de pe hard disk. Acesta optiune va transforma din doua partii in una singura, pastrand continutul de date al ambelor partitii. Este o optiune foarte utila pentru cei care au mai multe partii de date si doresc sa renunte la unele din ele, in favoarea unei partitii cu volum mai mare.

In plus fata de optiunile prezentate mai sus, EaseUS Partition Master Home Edition mai are cateva  mai putin folosite. “Convert to logical” pentru conversia in partite logica (imposibil dde efectuat pentru partitia de sistem), “Change Label” pentru a da nume partitiilor, “Defragment” pentru procesul de defragmentare si “Check Partion” pentru identificarea eventualelor erori existente pe hard disk (foloseste procesul Windows chkdsk.exe)

EaseUS Partition Master Home Edition  este o aplicatie 100% gratuita si este compatibila pe sistemele de operare Windows 2000 Professional, , , / SP1 (32 si 64 bit).

Program de Marire, Micsorare, Stergere si Creare Partitii pe Hard Disk (Download HDD Tool).

Program de Marire, Micsorare, Stergere si Creare Partitii pe Hard Disk (Download HDD Tool)

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment