Cum putem verifica hard-diskul de erori direct din Windows

Toate hard-diskurile pot dezvolta erori mai devreme sau mai tarziu, de aceea este recomandat ca utilizatorii sa faca verificari periodice pentru a identifica la timp daca acestea functioneaza corect sau daca trebuie schimbate. De cele mai multe ori, erorile nu sunt atat de grave inca sa nu poata fi reparate, dar daca pe hard-disk apar sectoare defecte, este semn ca trebuie sa achizitionam unul nou pentru a nu risca sa pierdem toate datele importante stocate pe acesta (ceea ce se poate intampla in cazul in care sectoarele defecte nu sunt identificate la timp iar Windowsul incearca sa foloseasca respectivele sectoare).

harddisk_bad

Desi exista destule utilitati cu ajutorul carora utilizatorii Windows pot verifica starea in care se afla hard-diskurile computerelor din dotare, cea mai simpla modalitate de verificare este folosirea tool-ului Error-checking integrat in Windows.

Cum vreificam hard-diskul de erori direct din Windows?

  • in My Computer dati click-dreapta pe drive-ul pe care doriti sa-l verificati de erori si selectati Properties din meniul afisat

drive-properties

  • in fereastra deschisa selectati tab-ul Tools si dati click pe butonul Check now localizat in sectiunea Error-checking

error-checking-tool

  • bifati optiunile Automatically fix file system errors si Scan for and attempt recovery of bad sectors, apoi dati click pe Start

check-disk-options

  • apoi inarmati-va cu ceva rabdare pena cand procesul de verificare se va incheia, si rugati-va ca hard-diskul dvs sa mai aiba ceva viata in el. :)

Nota: Procesul de verificare poate dura in functie de viteza si marimea (ca spatiu de stocare) hard-diskului si, de asemenea, si in functie de numarul de erori descoperite pe acesta.

STEALTH SETTINGS – How to check for hard-drive errors directly from Windows

Cum putem verifica hard-diskul de erori direct din Windows

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.