Jailbreak-ul cu evasi0n nu va mai functiona pentru update-ul iOS 6.1.3

Saptamana trecuta, Apple a lansat un update beta pentru iOS 6 care nu mai permite folosirea tool-ului evasi0n pentru jailbreak. Unul dintre developerii aplicatiei pentru jailbreak a afirmat ca update-ul repara cel putin unul dintre cele 5 exploit-uri folosite pentru jailbreak, si anume un bug din setarile pentru time zone.

“If one of the vulnerabilities doesn’t work, evasi0n doesn’t work. We could replace that part with a different vulnerability, but [Apple] will probably fix most if not all of the bugs we’ve used when 6.1.3 comes out.”

Dupa lansarea tool-ului evasi0n, acesta a devenit rapid cea mai populara modalitate de jailbreak pentru iOS, fiind folosit pe aproape 7 milioane de dispozitive in primele 4 zile (de la lansare), utilizatorii grabindu-se sa profite de prima sansa de a jailbreak-ui dispozitivele iPhone 5 sau alte dispozitive ce ruleaza versiuni recente ale iOS.

evasi0n3

Din pacate, cel mai probabil evasi0n nu va mai functiona si pentru iOS 6.1.3, asteptandu-se ca acest update sa contina fixuri, daca nu pentru toate, cel putin pentru mai mult de jumatate dintre bug-urile care au facut posibil jailbreak-ul prin intermediul acestei utilitati.

Exista totusi si o veste buna. Developerii utilitatii evasi0n au declarat ca au reusit sa descopere in iOS destule bug-uri care le va permite sa dezvolte un alt tool de jailbreak in cazul in care exploiturile folosite momentan vor fi patch-uite. Asadar, nu ne pierdem speranta.

STEALTH SETTINGS – Jailbreaking with evasi0n won’t be possible on iOS 6.1.3 update

Jailbreak-ul cu evasi0n nu va mai functiona pentru update-ul iOS 6.1.3

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.