Modifica rezolutia imaginilor din Context Menu cu Image Resizer

Windowsul nu le pune la dispozitie utilizatorilor tool-uri pentru vizualizarea si editarea imaginilor care sa acopere o gama mai larga de functionalitati. Desigur, avem Windows Photo Viewer, strict pentru vizualizare, iar pentru editare putem folosi Paint-ul. Dar ne ofera aceste doua utilitati toate feature-urile pe care ni le-am dori la astfel de aplicatii?

Cum este singurul tool integrat in Windows care permite editarea de imagini, multi utilizatori considera ca Paint-ul ar fi trebuit sa fie ceva mai complex. De exemplu, daca ne dorim sa modificam rezolutia unei imagini, trebuie sa deschidem respectiva imagine in Paint, apoi sa dam click pe Resize si sa introducem manual (si in procente) noua dimensiune pentru imaginea editata.

resize-paint

In plus, nu exista posibilitatea de a modifica rezolutiile mai multor imagini in acelasi timp, ci trebuie sa repetam procesul descris mai sus pentru fiecare in parte.

Desi exista destul de multe aplicatii third-party care le ofera utilizatorilor functionalitatile pe care acestia le cauta la un tool de editare foto (de exemplu Microsoft Office Picture Viewer, care face o treaba destul de buna), cu siguranta veti fi interesati sa testati si Image Resizer, o utilitate simpla si gratuita care permite modificarea rezolutiei imaginilor direct din meniul de click-dreapta al Windowsului (Context Menu) si, in plus, poate edita mai multe imagini in acelasi timp.

Image Resizer este usor de folosit si ce este mai important, imaginile nu trebuiesc deschise in aplicatie pentru a putea fi redimensionate (ceea ce reduce la 0 procesul de incarcare al imaginilor), ci pur si simplu acestea sunt editate direct din Context Menu.

resize-image-context-menu

Cum functioneaza Image Resizer?

  • dati click-dreapta pe imaginea (sau imaginile) pe care doriti s-o redimensionati, si selectati Resize pictures din meniu
  • in dialogul deschis, aveti posibilitatea sa selectati o rezolutie predefinita, sau puteti adauga dvs una custom, in functie de preferinte

Image-Resizer-for-Windows

  • de asemenea, puteti selecta ca imaginile sa fie doar ingustate, sa se ignore rotatia acestora sau puteti opta pentru inlocuirea imaginilor originale cu cele modificate (in mod default, Image Resizer salveaza imaginile editate in acelasi folder cu imaginile originale)

Download Image Resizer.

Nota: Aplicatie compatibila cu toate versiunile de Windows (32 si 64 biti).

STEALTH SETTINGS – Resize images from Context Menu with Image Resizer

Modifica rezolutia imaginilor din Context Menu cu Image Resizer

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.