Cum putem inchide display-ul unui laptop cu Windows fara a opri sistemul sau a-l baga in modul Sleep

Utilizatorii Windows care folosesc unitati Desktop au posibilitatea de a inchide ecranul monitoarelor cu ajutorul butonului fizic disponibil pe acestea, insa aceasta optiune nu este disponibila si pentru utilizatorii de laptopuri. Display-urile laptop-urilor pot fi programate sa se inchida automat dupa o anumita perioada prin intermediul Power Options, insa oprirea si pornirea imediata a unui astfel de display nu se poate face manual (decat daca oprim sistemul cu totul sau il bagam in modul Sleep). Pentru utilizatorii Windows care doresc insa sa poata inchide si deschide manual display-ul laptopurilor din dotare fara a opri sistemul, solutia se numeste ScreenOff.

turn-off-laptop-screen

Cum putem inchide manual display-ul unui laptop care ruleaza Windows, fara a opri sistemul?

ScreenOff este o utilitate gratuita si portabila (nu necesita instalare) cu ajutorul careia utilizatorii de laptop-uri care ruleaza sistemul Windows pot opri manual display-ul acestora, cu un simplu click.

Cum functioneaza ScreenOff?

Utilitatea nu are interfata (ruleaza in background), nu foloseste comenzi batch si nici nu necesita un .NET Framework specific pentru a rula. Practic, ScreenOff trimite o comanda Visual Basic sistemului, prin care ii cere acestuia sa opreasca display-ul (aceeasi comanda folosita de Power Options). Pentru a inchide display-ul unui laptop folosind ScreenOff, utilizatorii trebuie doar sa dea un singur click pe utilitate (sau un shortcut al acesteia), si display-ul se va inchide imediat, fara a afecta starea sistemului. Iar pentru a redeschide display-ul inchis cu ScreenOff, nu este necesara decat o simpla miscare a mouse-ului (sau o atingere pe touchpad).

Download ScreenOff pentru Windows.

Nota: Se recomanda fixarea (pin to) unui shortcut al utilitatii ScreenOff in Taskbar pentru un acces mai rapid la functionalitatea acesteia.

Credit @thewindowsclub

STEALTH SETTINGS – How to turn off a Windows laptop screen without Shutdown or Sleep Mode

How to » Downloads » Cum putem inchide display-ul unui laptop cu Windows fara a opri sistemul sau a-l baga in modul Sleep

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

Leave a Comment