Cum putem restaura gadget-urile din Windows 7 in Windows 10

Introduse pentru prima oara de Microsoft in Windows Vista, gadget-urile pentru desktop au avut o viata destul de scurta, acestea fiind integrate in doar doua versiuni ale sistemului de operare (a doua fiind Windows 7), pentru ca apoi sa fie eliminate complet odata cu lansarea Windows 8, pe motive de securitate (de asemenea, Microsoft a lansat in urma cu trei ani o utilitate care le permite utilizatorilor Windows 7 sa dezinstaleze acest feature din sistem).

Desi anumite informatii dintre cele afisate de gadget-uri in sistemele anterioare sunt acum disponibile in tile-urile live ale unor aplicatii din Windows 8/8.1 si Windows 10 (de exemplu, aplicatia Weather), acestea pot fi accesate doar in Start Screen sau Start Menu. Daca ati upgradat recent de la Windows 7 la Windows 8/8.1 sau Windows 10 si simtiti lipsa gadget-urilor pentru desktop, aveti posibilitatea de a reinstala respectivele gadget-uri in sistem cu ajutorul aplicatiei third-party Windows Desktop Gadgets.

windows-desktop-gadgets

Windows Desktop Gadgets este o aplicatie gratuita cu ajutorul careia utilizatorii pot instala toate gadget-urile native din Windows 7 in sistemele Windows 8 si Windows 10 (in afara de gadget-urile default, utilizatorii pot instala peste 500 de alte gadget-uri custom dand click pe link-ul Get more gadgets online). In plus, aplicatia se integreaza perfect in sistem, aceasta restaurand atat optiunile Gadgets din meniul de click-dreapta de pe Desktop si Show desktop gadgets din sub-meniul View, cat si setarile pentru gadget-uri din Control Panel (Appearance and Personalization).

 desktop-gadgets-integration

Alte feature-uri Windows Desktop Gadgets:

  • suport pentru toate limbile Windows 8 si Windows 10 (aplicatia detecteaza automat limba sistemului de operare)
  • integrare in Windows Search (inclusiv compatibilitate cu meniurile de Start custom, cum ar fi Classic Shell sau Start is Back)

Download Windows Desktop Gadgets.

Nota: O alta aplicatie third-party care readuce gadget-urile in Windows 8/8.1 este 8GadgetPack, aceasta fiind compatibila si cu Windows 10 Technical Preview.

STEALTH SETTINGS – How to restore Windows 7 gadgets in Windows 10

Cum putem restaura gadget-urile din Windows 7 in Windows 10

About the author

stealth

1 Comment

Leave a Comment