Cum putem restaura gadgeturile in Windows 8.1

Printre feature-urile Windows la care Microsoft a renuntat complet in Windows 8 (pe langa interfata Aero Glass si meniul de Start) sunt si gadgeturile. In timp ce o mare parte din utilizatorii versiunilor anterioare de Windows nici macar nu au fost curiosi sa incerce respectivele gadgeturi, sunt foarte multi cei care le-au simtit lipsa in noile sisteme de operare Windows 8 si Windows 8.1. Daca sunteti utilizator Windows 8.1 si va numarati printre cei care inca duc dorul gadgeturilor, avem o veste buna pentru dvs: puteti sa le aduceti inapoi cu ajutorul aplicatiei 8Gadgetpack.

8Gadgetpack este o aplicatie gratuita pentru Windows 8/8.1 care, dupa cum spuneam mai sus, restaureaza gadgeturile cu care ne-am obisnuit in Windows Vista si Windows 7 (sau cel putin, asemanarea cu respectivele gadgeturi este una destul de mare).

Cum restauram gadgeturile in Windows 8/8.1?

  • dupa instalare deschideti aplicatia (puteti bifa optiunea Show gadgets when setup exits inainte de a da Finish procesului de instalare) pentru a afisa fereastra cu gadgeturile disponibile

8gadgetpack

  • implicit, pe desktop va fi afisat un sidebar (in partea dreapta) care contine un numar de gadgeturi default cum ar fi Clock sau Weather. Pentru a adauga si alte gadget-uri, dati dublu-click pe acestea in dialogul in care sunt afisate (sau trageti de ele spre sidebar)
  • daca sidebar-ul devine prea aglomerat, puteti muta dintre gadgeturile afisate pe desktop (tineti cursorul mouse-ului deasupra marginii din dreapta-sus a gadgetului pe care doriti sa il mutati pentru a afisa toolbar-ul acestuia; dati click pe punctele afisate sub iconita pentru Options si trageti gadgetul oriunde doriti pe desktop)

drag_gadget

Unele gadgeturi dintre cele disponibile dispun de setari pentru customizare (cum ar fi gadgetul Weather care poate fi redimensionat sau ii pot fi schimbate setarile de locatie sau skin-ul). Pentru a accesa setarile unui gadget, dati click-dreapta pe acesta si selectati Options din meniul afisat.

customize_gadget

De asemenea, si sidebar-ul dispune de propriile optiuni, acestea putand fi accesate dand click-dreapta oriunde pe un spatiu gol de pe sidebar.

8gadget_options

Download 8Gadgetpack pentru Windows 8.1.

Nota: Pentru ca sidebar-ul si gadgeturile sa ramana vizibile si cand folositi alte aplicatii instalate in sistem, selectati optiunea Always on top din meniul de click-dreapta al sidebar-ului.

STEALTH SETTINGS – Restore gadgets in Windows 8.1

Cum putem restaura gadgeturile in Windows 8.1

About the author

stealth

Leave a Comment