Schimba automat culoarea bordurilor ferestrelor si a Taskbar-ului in Windows 8.1 dupa culoarea backgroundului Start Screen-ului

Windows 8.1 a venit la pachet cu multe imbunatatiri pentru Start Screen in ceea ce priveste optiunile de customizare ale acestuia: mai multe dimensiuni pentru tile-uri, posibilitatea de a dezinstala mai multe aplicatii in acelasi timp si posibilitatea de a seta wallpaper-ul de pe Desktop ca background pentru Start Screen. De asemenea, utilizatorii pot alege de acum drintr-o varietate mai mare de wallpapere si culori default pentru personalizarea background-ului Start Screen-ului.

windows-8.1-start-screen

In cazul in care obisnuiti sa schimbati destul de des culoarea sau wallpaper-ul de pe Start Screen, si doriti sa asortati de fiecare data automat culoarea Taskbar-ului si a bordurilor ferestrelor la acesta, atunci va recomandam WinAero ColorSync.

WinAero ColorSync este o utilitate freeware care permite utilizatorilor sa modifice automat culoarea taskbar-ului si a bordurilor ferestrelor din Windows 8.1 in functie de culoarea predominanta in background-ului Start Screen-ului.

winaero-colorsync

Aplicatia nu necesita instalare si nu are interfata grafica (aceasta ruleaza in background si plaseaza o iconita in systray care permite administrarea). Utilizatorii pot seta WinAero ColorSync sa ruleze ori de cate ori pornesc sistemul dand click-dreapta pe iconita din system tray si selectand optiunea Run at startup (de asemenea, acestia pot inchide aplicatia sau pot ascunde iconita din systray folosind acelasi meniu – pentru a afisa din nou aplicatia in systray, chiar si dupa restartarea sistemului, utilizatorii trebuie sa ruleze de doua ori aplicatia).

Download WinAero ColorSync.

Nota: compatibila cu Windows 8 si Windows 8.1 (32 si 64 biti).

Credit @winaero

STEALTH SETTINGS – Automatically set Start Screen background color as windows borders and Taskbar color in Windows 8.1

Leave a Comment