Customizati Lock Screen-ul in Windows 8/8.1 cu Lockscreenify

Pana la lansarea Windows 8, ecranul de blocare (Lock Screen) al sistemelor de operare Windows nu aveau disponibile prea multe optiuni de customizare, acestea rezumandu-se doar la posibilitatea de schimbare a pozelor de profil ale userilor si a background-ului (aceasta din urma fiind posibila prin intermediul unor tweak-uri ale fisierelor de sistem). Pentru Lock Screen-ul sistemelor Windows 8 si Windows 8.1 insa, Microsoft a adaugat mai multe astfel de optiuni, cum ar fi activarea unui slideshow de imagini sau afisarea calendarului, a alarmei si a altor aplicatii instalate in sistem.

Daca sunteti utilizator Windows 8 sau Windows 8.1 si doriti sa aveti mai multe optiuni de customizare pentru Lock Screen, va recomandam sa folositi aplicatia third-party Lockscreenify, disponibila la download in Windows Store.

lockscreenify

Dupa instalarea Lockscreenify, aplicatia va afisa intai un set de instructiuni pentru a ajuta utilizatorii sa creeze propriul lock screen personalizat; apoi acestia pot incepe customizarea lock screen-ului dand click pe tile-ul Configure my Lockscreen afisat in fereastra principala a aplicatiei.

Primul pas pentru a customiza Lock Screen-ul Windows 8/8.1 cu Lockscreenify este sa selectati un template dintre cele puse la dispozitie de aplicatie.

lockscreenify-template

Apoi selectati aplicatiile instalate in sistem sau serviciile web pe care doriti sa le folositi ca sursa pentru informatiile afisate in widget-urile incluse in template-ul selectat pentru lock screen (de exemplu, daca template-ul selectat de dvs include si un widget pentru vreme, va trebui sa introduceti locatia curenta pentru afisarea corecta a informatiilor despre vreme).

configure-lockscreenify

In ceea ce priveste background-ul pentru Lock Screen, aplicatia le ofera utilizatorilor trei optiuni: culori solide, wallpapere fixe puse la dispozitie de aplicatie sau posibilitatea de a schimba wallpaper-ul in functie de conditiile meteo ale vremii.

lockscreenify-background

Dupa selectarea background-ului, puteti vedea un preview al lock screen-ului dand click pe butonul Preview afisat in partea de jos a aplicatiei. Apoi, pentru a permite aplicatiei sa ruleze in background si sa sincronizeze automat cele mai recente date pentru widget-uri, dati click pe Configure LockScreen (afisat sub preview), apoi pe butonul Allow.

Si gata. Dupa ce veti face setarile necesare, Lock Screen-ul default al sistemului dvs Windows 8/8.1 va fi inlocuit cu Lock Screen-ul personalizat, configurat cu ajutorul Lockscreenify.

Download Lockscreenify pentru Windows 8/8.1 (via Windows Store).

Nota: Lockscreenify este disponibila in doua versiuni: una gratuita, care afiseaza reclame, si o versiune premium (fara reclame) care costa 6$.

STEALTH SETTINGS – Customize Windows 8/8.1 Lock Screen with Lockscreenify

Customizati Lock Screen-ul in Windows 8/8.1 cu Lockscreenify

About the author

stealth

Leave a Comment